10 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăACTUALITATERobert Turcescu ii CERE BANI presedintelui Klaus Iohannis!

Robert Turcescu ii CERE BANI presedintelui Klaus Iohannis!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Fostul jurnalist si ofiter acoperit Robert Turcescu pare hotarat sa-si faca o asa-zisa televiziune online. Dupa ce a lansat o campanie de strangere de donatii, inclusiv prin sms, Turcescu duce miliogeala la un alt nivel. Acesta ii scrie o scrisoare lui Iohannis, pentru a-i cere acestuia o donatie si o sustinere publica.

turcescuDupa ce marturiseste ca si-a retras „like-ul” pe de pagina de Facebook a presedintelui si deplange starea presei, Robert Turcescu intra in subiect si pledeaza pentru o schimbare la care „poate contribui” si Iohannis, pentru ceea ce s-ar numi „citizen journalism”. In opinia lui Turcescu, opiniile romanilor simpli nu pot fi exprimate onest la televiziunile mogulilor. Nu la fel ar sta lucrurile cu televiziunea unui ofiter acoperit autodeconspirat.

„Am lansat ideea construirii unui astfel de proiect. Sint convins ca vor mai aparea si altele. Faceti un gest, domnule Iohannis: trimiteti un simplu SMS la 7688, cu mesajul „Turcescu” plus o adresa de mail valida (va costa doar 5 EURO + TVA) si puteti contribui la ridicarea acestui proiect care-si propune sa recupereze jurnalistii adevarati ai Romaniei si, mai ales, sa lanseze si in Romania, la televiziuni, adevaratul concept de „citizen journalism”. Veti primi in schimb, pe mail, o carte a subsemnatului in format PDF. E un volum de publicistica, bun de citit chiar si in avionul prezidential 🙂

Nu-i luati in seama pe cei care va vor spune ca „nu se face”, ca „nu se poate”, ca „nu e bine”. Se face, se poate si e bine, domnule Presedinte. Aveti cuvintul meu de onoare ca va fi un proiect folositor tarii, dar si breslei jurnalistilor, o breasla din ce in ce mai derutata si din ce in ce mai stigmatizata. Sa va spun ce-ar insemna sa faceti un astfel de gest si apoi sa postati pe pagina dumneavoastra de FB un scurt mesaj prin care sa le spuneti si „fanilor” dumneavostra sa va urmeze exemplul daca vor? Sa va spun ca daca numai 10% dintre ei v-ar urma exemplul am putea ridica in citeva luni una dintre cele mai spectaculoase constructii media din Romania ultimilor ani?

Aceasta nu e o nebunie, domnule Presedinte. E doar scrisoarea deschisa a unui om care iubeste meseria pe care o face si care crede cu tarie ca fara implicarea romanilor de pretutindeni in astfel de proiecte, nu se va mai putea vorbi in curind de presa libera si, in cel mult citiva ani, nici macar de presa. Iar eu cred cu tarie ca nu va doriti asta.

Indiferent de ceea ce veti decide domnule Presedinte tin sa va mai spun un lucru: chiar daca, spre disperarea unora sau uimirea altora veti face acest gest, puteti fi sigur ca viitoarea televiziune de stiri si comentarii EXCLUSIV ONLINE (pe care, pina la urma, tot o voi construi impreuna cu ajutorul celor ce-si doresc o televiziune cu adevarat libera!) nu va va fi obedienta si nici indatorata. Dar va milita pentru o judecata corecta (si) a actiunilor dumneavoastra publice si politice. Iar daca veti decide sa nu faceti acest gest, nu-i nicio problema, domnule Presedinte. Vom intelege cu totii ca nu s-a putut. Pentru ca, nu-i asa, fizica ne invata ca orice fenomen are o cauza si, desigur, chiar si neputinta presedintilor are o cauza”, scrie Turcescu pe blogul personal.

Ultimele stiri