În România se întâmplă multe lucruri bune dar ceea există în sistemul politic și în cel sanitar te fac să pleci din țară. Anul trecut au plecat încă 210.000 de români în străinătate. Cei mai mulţi sunt tineri aflaţi la început de carieră, care nu au fost impresionați de măririle de salarii. Vor un sistem sănătos, nu unul corupt, scrie romani-buni.info.
Pe Facebook, Ciprian Sorin Constantinescu a scris: „Sa stai 10 ore (si inca nu s-a terminat) pentru o urgenta posibil chirurgicala (caci altfel nu as fi apelat la unitatea de primiri urgente), dintre care 8 irosite pe statul la rând și încă 2 și 45 pe rândul de la radiografie, sa vezi cum oameni fara vreo problema anume (nevoia de concedii medicale) sunt bagati in fata ta pentru ca au legaturi de rudenie sau de mita, sa fii bruscat pentru ca ai indraznit sa faci poza buletinului de analize, asta-nseamna sa fii cetatean in Romania care vrea sa respecte legea si procedurile si nu vrea sa ofere atentii.
Singura alternativa e sa devii si tu partas al acestui sistem bolnav, fara de care succesul e greu spre imposibil.
Nu mersi, mai bine contribui la PIB-ul Frantei. Pwp.
(Si prostul de mine voia sa se intoarca, haha)”
Migraţia externă va continua să crească, pentru că logica migraţiei în clipa de faţă în cazul României este cea a autoalimentării, iar în percepţia populaţiei, economia românească este relativ staţionară.
Există două motive principale pentru care migraţia creşte: pe de-o parte, s-au multiplicat posibilităţile de plecare ale oamenilor, au din ce în ce mai multe rude şi cunoştinţe care îi pot ajuta să plece în străinătate, iar pe de altă parte oamenii nu au încredere în modul în care funcţionează sistemul, nu mai cred în promisiuni“, a explicat Dumitru Sandu, profesor universitar la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii din Bucureşti citat de Ziarul Financiar.
Sursa: romani-buni.info