Acasă Romani in strainatate Roman stabilit in Norvegia, dupa ce a luat contact cu Fiscul: De...

Roman stabilit in Norvegia, dupa ce a luat contact cu Fiscul: De asta nu vin, mah, in Romania!

Un român din Norvegia a simțit pe pielea lui diferența între Fiscul din România și cel din Norvegia. Dacă la noi conturile i-au fost blocate pentru 30 de lei și a pierdut două zile să le deblocheze, în Norvegia l-au întrebat direct dacă are probleme cu afacerile și dacă vrea o amânare de 6 luni.

Pe Facebook, Costin Staicu a scris: „Un prieten (fost jurnalist roman) din Norvegia – proaspat dublu cetatean romano-norvegian – imi scrie:

Bai, am uitat sa-mi achit darile luna trecuta la Fisc. Azi dimineata, a treia zi dupa termenul limita la care trebuia sa virez banul, vin doi indivizi in costume inchise la coloare, acasa la mine.

Erau “portareii”. Eram gata sa le spun ca imi achit contributiile in cateva ore ca uitasem, dar n-am mai apucat. M-au intrebat daca imi merg prost afacerile si daca am nevoie de o scutire de maxim 6 luni la plata, atata permite legea.

Trebuia doar sa semnez ca dupa 6 luni “depun toate eforturile” sa revin la zi. Fara penalitati, fara amenintari, sa decid cum mi-ar fi mie mai usor… Am achitat – fireste ca aveau la ei POS-uri- si au plecat in treaba lor.

Imi amintesc cum in Romania mi-au blocat conturile pentru 30 de lei si mi-a luat doua zile de alergatura intre administratiile financiare, Trezorerie samd ca sa le deblochez (desi Fiscul roman avea de fapt SA IMI DEA BANI pentru impozite platite in avans minus contributii restante).
De asta nu mai vin, mah, in Romania!”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVIDEO – Noi ne chinuim cu CFR-ul care abia se misca si in Olanda se pregatesc sa inaugureze trenul care merge cu 1200 km/h!
Articolul următorParlamentarii PSD din Transilvania SE REVOLTA impotriva lui Dragnea dupa negocierile cu UDMR!