22.6 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăDivertismentRomania a fost DATA AFARA de la Eurovision din cauza datoriilor TVR!...

Romania a fost DATA AFARA de la Eurovision din cauza datoriilor TVR! Adio si Campionatul European!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania nu va participa la Eurovision anul acesta, din cauza datoriilor pe care TVR le are fata de European Broadcasting Corporation, a anuntat Televiziunea publica. Potrivit Eurovision.tv, organizatia televiziunilor publice din Europa, European Broadcasting Union (EBU), retrage accesul TVR la toate serviciile statelor membre, din cauza faptului ca, in mod repetat, nu si-a platit datoriile catre aceasta uniune. Datoriile invocate acum de EBU se ridica la 16 milioane de franci elvetieni.

Potrivit Eurovision, organizatia televiziunilor publice din Europa, European Broadcasting Union (EBU), retrage accesul TVR la toate serviciile statelor membre, din cauza faptului ca, in mod repetat, nu si-a platit datoriile catre aceasta uniune. Datoriile invocate acum de EBU se ridica la 16 milioane de franci elvetieni.

Prin intermediul EBU, TVR avea acces si la evenimente sportive majore precum Campionatul European de Fotbal.

Potrivit Eurovision.tv, Romania „nu va mai putea putea participa la Eurovision 2016 si va pierde accesul la alte servicii acordate membrilor EBU, inclusiv Eurovision News and Sports News Exchanges, dreptul de a transmite anumite evenimente sportive, expertiza legala, tehnica, de cercetare si de lobby”.

Decizia a fost luata dupa ce TVR a cerut ajutorul guvernului pentru a putea participa la Eurovision, unde Romania urma sa fie reprezentata de Ovidiu Anton. Televiziunea, aflata intr-o grava situatie financiara, a cerut guvernului sa o sprijine pentru plata datoriilor catre EBU, dar termenul in acest sens – miercuri, 20 aprilie – a trecut fara niciun rezultat.

  • Ce spune directorul general EBU, Ingrid Deltenre: „E regretabil sa suntem  obligati sa luam aceasta masura. Suntem dezamagiti ca toate incercarile noastre de a rezolva aceasta problema nu au primit niciun raspuns din partea guvernului Romaniei. In ultimele saptamani, EBU a notat sugestia Ministerului de Finante ca TVR ar putea intra in insolventa, ceea ce ar duce la o restructurare profunda a televiziunii. EBU este o asociatie nonprofit carwe reprezinta 73 de radiodifuzori din 56 de tari. Datoriile continue ale TVR pericliteaza insasi stabilitatea financiara a EBU.”

Ultimele stiri