Acasă Sanatate România a precomandat deja vaccinul pentru COVID – 19

România a precomandat deja vaccinul pentru COVID – 19

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a vorbit luni seară, al Digi 24, despre cele doua scenarii de lucru, dacă vom avea un vaccin și dacă nu vom avea un vaccin eficient. În cazul lipsei unui vaccin, imunizarea s-ar face prin trecerea prin boală, iar coronavirus va fi în doi ani de zile la fel ca o gripă obișnuită, spune Rafila.

În cazul unui vaccin eficient, cel mai probabil scenariu, se va bloca rapid răspândirea bolii. Germania, Franța, Italia și Olanda au semnat un acord cu grupul farmaceutic AstraZeneca pentru a garanta furnizarea în UE a 300 de milioane de doze ale unui eventual vaccin contra coronavirusului. Rafila spune că România nu a facut un contract ferm pentru a achiziționa aceste vaccinuri, ci doar un precontract.

Testarea masivă, ineficientă

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie susține că o campanie masivă de testare este ineficientă, deoarec eo persoana testată negativ s-ar putea îmbolnăvi ulterior și este de părere că testarea ar trebui să se facă doar pentru cei simptomatici și nu pentru cei asimptomatici.

Despre acuzele PSD că se fac raportări în mod fals

Medicul Rafila susține că modul în care se face colectarea acestor date face „practic imposibilă orice manipulare”.

„Lumea să fie conştientă că nu există niciun fel de regie, pentru că e foarte periculos să ne jucăm cu aceste scenarii, că se raportează cazuri false, mai multe, mai puţine sau că există tot felul de alte interese. Să ştiţi că în momentul de faţă modul de raportare a cazurilor face practic imposibilă orice manipulare a datelor, pentru că aceste cazuri sunt raportate de către fiecare judeţ în parte. Sunt 42 de raportări care se fac, se introduc într-o platformă dedicată, securizată de către STS şi practic este imposibilă (manipularea – n.red.). (…) Deci, nu există un centru de comandă care să ia cazurile, le prelucrează şi le introduce, ci fiecare judeţ introduce cazurile în această bază de date şi atunci este dincolo de orice fel de dubiu că nu se pot manipula aceste cifre”, a subliniat dr. Rafila, la postul Digi 24.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPSD sustine la conducerea Curtii de Conturi, unde salariul este 5000 de euro, un politician care a injurat mii de romani cu nesimtire
Articolul următorNeculai Onțanu, în pericol să piardă partidul! Abia își lansase candidatura