10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăACTUALITATERomania ATACA DUR Canada si ameninta cu o racire a relatiilor dintre...

Romania ATACA DUR Canada si ameninta cu o racire a relatiilor dintre Uniunea Europeana – Canada! De ce la a pornit totul?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Dezamăgire natională! România are șanse scăzute să se mai califice la Campionatul European

Belraus-România a fost o partidă dezamăgitoare, mai ales pentru...

Ministerul de Externe isi exprima „dezamagirea” fata de faptul ca autoritatile canadiene nu au eliminat vizele pentru romani si anunta ca „autoritatile romane vor reevalua, la nivel UE, modul de abordare a relatiei UE-Canada, pentru asigurarea obiectivului eliminarii obligativitatii vizelor pentru cetatenii romani”, potrivit unui comunicat oficial.

Anuntul privind reevaluarea relatiei cu Canada vine in contextul mentionarii „obiectivului comun privind semnarea si ratificarea Acordului de Parteneriat Strategic si a Acordului Economic si Comercial Global (CETA)”, sugerand ca Romania ar putea conditiona ratificarea CETA de ridicarea vizelor.


Citeste si:

UE ameninta SUA si Canada ca vor impune vize pentru cetatenii lor, daca nici ei nu RIDICA VIZELE pentru Romania si alte state din Uniunea Europeana!


Ministerul de Externe mai arata ca „in pofida disponibilitatii Romaniei de colaborare si a situatiei sale asemanatoare cu a celorlalte state membre din regiune, reflectata in progresele clare in indeplinirea criteriilor avute in vedere de partea canadiana, precum si in decizia Canadei de a include Romania in categoria tarilor de origine sigure, dialogul pe subiectul vizelor inceput intre Comisia Europeana si Canada in urma cu 24 de luni nu a dus la un rezultat”.

De asemenea, MAE arata ca „mentinerea regimului de vize canadiene pentru cetatenii romani creeaza dezavantaje evidente, nejustificate, in comparatie cu ceilalti cetateni europeni. Situatia actuala priveaza cetatenii romani de oportunitatile economice si comerciale nou create”.

Ultimele stiri