Acasă ACTUALITATE România donează 20.000 de vaccinuri pentru imunizarea medicilor din Republica Moldova

România donează 20.000 de vaccinuri pentru imunizarea medicilor din Republica Moldova

30

Guvernul de la Bucureşti a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care România acordă un ajutor de 20 de mii de doze de vaccin anti-COVID Republicii Moldova, a anunţat, miercuri prim-ministrul Florin Cîţu.

„Este o donaţie pe care o vom face, este prima tranşă din cele 200 de mii de vaccinuri pe care le trimitem în Republica Moldova. Astăzi a fost aprobată ordonanţa de urgenţă, după ce o să fie publicată ordonanţa de urgenţă va fi nevoie de hotărâre de guvern pe care o vom aproba, dacă este nevoie, într-o şedinţă online pentru a ne asigura că aceste doze ajung în Republica Moldova cât mai rapid „, a declarat Florin Cîţu, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

La rândul său, preşedintele Maia Sandu şi-a exprimat recunoştinţa. „Suntem recunoscători Președintelui României, Klaus Iohannis, Prim-ministrului României, Florin Cîțu, și poporului român pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă”, a scris Maia Sandu pe Facebook, după anunţul Guvernului de la Bucureşti.

Maia Sandu a precizat că cele 200 de mii de doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical din ţara noastră.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAdio smecherie! Politistii de la Rutiera au incepand de astazi cemere de filmat in dotare!
Articolul următorKelemen Hunor: ”Dincolo de populism, noi, în 30 de ani, am construit o societate absolut anormală”