9.7 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăSocialSanatateRomânia ia în serios amenințarea nucleară și începe producția de urgență a...

România ia în serios amenințarea nucleară și începe producția de urgență a a pastilelor cu iod

in:

Stiri pe acelasi subiect

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, duminică, la Digi 24, despre pastilele de iod, că în momentul de faţă există un numit număr de pastile, care este insuficient, astfel că la nivelul Ministerului Sănătăţii s-a luat legătura cu producătorii de medicamente pentru a completa stocul. Premierul a mai arătat că este vorba de substanţa activă care trebuie să vină în ţară.

Despre pastilele de iod pe care statul ar trebui să le aibă în cazul unui pericol de radiaţii, prim-ministrul a afirmat că în prezent există un stoc care nu e suficient.

„Vă pot spune că în momentul de faţă există un anumit număr de pastile de iod. El este insuficient, motiv pentru care la nivelul Ministerului Sănătăţii s-a luat legătura cu producătorii noştri de medicamente astfel încât în regim de urgenţă să poată să producă astfel de pastile”, a afirmat Nicolae Ciucă.

El a precizat că România trebuie să aducă în ţară substanţa activă, după care „imediat se poate trece a producţie”.

Întrebat fiind când ar urma să fie primită materia primă, Ciucă a adăugat că nu poate preciza când vor primi producătorii români de medicamente substanţa activă, un răspuns în acest sens urmând a fi primit de la furnizori.

Ultimele stiri