11.2 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăACTUALITATECulturaRomania inca respira opera, la cel mai inalt nivel, prin marea soprana...

Romania inca respira opera, la cel mai inalt nivel, prin marea soprana Mariana Nicolesco

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Dezamăgire natională! România are șanse scăzute să se mai califice la Campionatul European

Belraus-România a fost o partidă dezamăgitoare, mai ales pentru...

Apreciata pe toate scenele mari ale lumii, marea soprana Mariana Nicolesco pastoreste in continuare muzica de opera si alturi de ea se nasc noi sin oi talente, care vor duce mai departe muzicii de opera din tara noastra. Cea mai bun adovada o constituie evenimentul desfasurat recent in Sala Bolţilor de la ARCUB-Gabroveni.

«Este cum nu se poate mai firesc ca triumful liedului, artă a interiorităţii, să fie celebrat la Zen Garden, Grădina Meditaţiei» spunea, strălucind de încântare, marea soprană Mariana Nicolesco la recepţia care a încununat succesul tinerilor artişti lirici români la Recitalul Extraordinar pe fascinanta temă, explorată pentru prima oară, De la Lied la Aria de Operă în muzica românească şi în muzica universală pe care l-a prezentat în magica Sală a Bolţilor de la ARCUB-Gabroveni.

La recepţie au luat parte “zmeii” Marianei Nicolesco, sopranele Irina Baianţ, Andreea Novac, Ramona Păun, Larisa Ştefan, mezzosoprana Oana Andra, tenorul Mihai Urzicana, baritonul Alexandru Constantin, başii Andrei Nicoară şi Iustinian Zetea, maestrul acompaniator Alexandru Petrovici, precum şi personalităţi marcante ale culturii, artei, medicinei şi vieţii sociale din ţara noastră.

În Sala Bolţilor, după triumful Recitalului Extraordinar De la Lied la Aria de Operă

«În planul Cântului, spunea Mariana Nicolesco, este Anul României în China şi Anul Chinei în România, în măsura în care peste 1000 de tineri artişti chinezi au dorit să vină la Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclée din vară, ca urmare a Cursurilor mele Master Class din luna mai la Universitatea din Shenzhen. Şi 80 dintre ei au venit într-adevăr, după o preselecţie naţională, unii obţinând premii importante la minunata noastră manifestare, aşa cum s-a văzut şi în filmele dedicate marelui eveniment Darclée 2017 de Televiziunea Română de-a lungul lunii octombrie».

Pasionaţi de artă, proprietarii lui Zen Garden, restaurant chinezesc de un deosebit rafinament, au acordat până în prezent mai multe premii laureaţilor Concursului Darclée şi au fost prezenţi până şi la finala Concursului Internaţional de Canto al Chinei de la Ningbo unde, din 430 de concurenţi, Premiul I şi Premiul II au fost obţinute de artişti români».

Ultimele stiri