16.8 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăStirea zileiRomania se blocheaza pe 23 mai! Transportatorii romani vor intra in greva!

Romania se blocheaza pe 23 mai! Transportatorii romani vor intra in greva!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Ciolacu si-a amintit brusc despre drepturile romanilor din Ucraina

Dupa ce ani de zile politicienii romani nu au...

Dezamăgire natională! România are șanse scăzute să se mai califice la Campionatul European

Belraus-România a fost o partidă dezamăgitoare, mai ales pentru...

Romania se blocheaza pe 23 mai. Transportatorii romani ameninta cu suspendarea completa a activitatii, incepand de joi, 23 mai, ora 0:00. Confederatia Nationala Rutiera si patronatele membre isi propun sa atraga atentia Guvernului asupra anomaliilor legislative din domeniu.

„Incepand cu data de 23.05.2013 orele 00.01, transportatorii romani opresc activitatea la nivel national pentru o perioada nedeterminata”, se arata intr-o adresa transmisa Ministerului Afacerilor Externe.

Protestatarii vor stationa la intrarea in marile orase si vor bloca, astfel, accesul vehiculelor de mare tonaj pe centuri sau drumuri nationale si europene. Potrivit organizatorilor, coloanele de tiruri participante la protest vor putea fi depasite doar de masinile cu masa mai mica de 3,5 tone si de autospecialele de interventie ale pompierilor, politiei sau salvarii.

Greva, care ar putea dura aproximativ doua saptamani, se anunta drept una dintre cele mai ample actiuni de acest gen din ultimii ani, fiind sustinuta de majoritatea jucatorilor din domeniu, inclusiv de transportatorii neafiliati Confederatiei Nationale Rutiere.

Organizatorii avertizeaza firmele de transport din tarile vecine sa evite tranzitarea teritoriului tarii noastre pana la incheierea protestului si fac apel la ambasadele Romaniei de peste hotare sa comunice acest apel colegilor din alte state pentru a evita crearea unor lungi coloane de tir-uri pe drumurile autohtone.

Sursa: autobis.ro

Ultimele stiri