ACTUALITATE

Romania si Republica Moldova ISI FAC ARMATA comuna!

In viitorul apropiat Romania si Republica Moldova ar putea avea armata comuna, in contextul amenintarii rusesti, scrie ziare.com.

Initiativa de formare de catre Romania si Republica Moldova a unui batalion comun de mentinere a pacii, la care ar putea participa si militari din alte state, a constituit unul dintre subiectele principale ale discutiilor purtate marti la Chisinau de seful Statului Major General al Armatei Romane, general-locotenent Nicolae-Ionel Ciuca, cu conducerea militara a statului moldovean.

Dupa cum aminteste Radio Chisinau, ideea crearii unei astfel de subunitati a fost lansata in cadrul vizitei pe care ministrul moldovean al Apararii, Viorel Cibotaru, a efectuat-o la Bucuresti, in luna mai a acestui an.

Conform aceleiasi surse, generalul Nicolae-Ionel Ciuca, aflat de marti intr-o vizita in Republica Moldova, a avut intalniri cu ministrul Viorel Cibotaru, precum si cu omologul sau de la Chisinau, generalul Igor Gorgan.


Citeste si:

Putin a semnat decretul! Rusia isi FACE ARMATA noua, de MERCENARI!

Armata Romana are NEVOIE de oameni si cauta voluntari! Vezi conditiile!


Oficialul militar roman a subliniat, in cadrul intrevederii avute cu ministrul Cibotaru, dialogul constructiv dintre Romania si Republica Moldova in domeniul apararii si a reiterat disponibilitatea partii romane de a continua punerea in practica a proiectelor comune si participarea, impreuna cu militarii moldoveni, la exercitiile multinationale si bilaterale.

Totodata, partile au discutat despre procesul de reforma a Armatei Nationale a Republicii Moldova si contributia Romaniei la adaptarea sistemului de aparare al statului moldovean la standardele occidentale.

Ministrul Viorel Cibotaru s-a referit, la randul sau, la aprobarea, la sfarsitul lunii iunie, la Bruxelles, a Pachetului de consolidare a capabilitatilor de aparare pentru Republica Moldova si a multumit Romaniei pentru sprijinul acordat in acest sens.

Tot marti, generalul Ciuca s-a intalnit cu seful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Republicii Moldova, generalul de brigada Igor Gorgan. Discutiile s-au axat pe exercitiile planificate pentru anul 2015 si extinderea acestora pentru anul viitor.

In acest context, generalul moldovean a vorbit despre aplicatiile multinationale “Efort comun 2015”, desfasurate in prezent la Balti, la care participa si un detasament de militari din cadrul Batalionului 151 Infanterie “Razboieni” al Armatei Romane.

Potrivit Moldpres, seful Statului Major General al Armatei Romane va vizita miercuri Centrul de instruire al Brigazii “Moldova”, unde va asista la antrenamentele din cadrul exercitiului multinational “Efort comun 2015”.

Ultimele stiri

Spre TOP