29.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăEconomieRomania si Spania vor incheia un parteneriat strategic!

Romania si Spania vor incheia un parteneriat strategic!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ambasadorul spaniol la Bucuresti, Estanislao de Grandes Pascual a declarat ca Romania si Spania vor incheia un parteneriat strategic cu prilejul vizitei oficiale pe care premierul Victor Ponta o efectueaza la Madrid, potrivit agerpres.ro.

Victor Ponta va avea un pranz de lucru cu omologul sau spaniol, Mariano Rajoy, se va intalni cu liderul opozitiei, Alfredo Pérez Rubalcaba, si va fi primit de regele Juan Carlos, a detaliat ambasadorul Spaniei.

Estanislao de Grandes Pascual a mai vorbit in interviu despre interesul unor importante banci spaniole de a veni in Romania. El a aratat ca, pana acum, prezenta bancilor spaniole a fost doar indirecta, prin participatii la Grupul austriac Erste, actionarul majoritar al BCR, si prin Garanti Bank (Turcia).

Diplomatul a mai afirmat ca Spania va livra in septembrie Bucurestiului un lot de 16 trenuri de metrou, pentru care partea romana mai are de achitat 5,5 milioane de euro.

Ambasadorul s-a referit si la cei un milion de romani care locuiesc in Spania, pe care i-a descris ca fiind „harnici” si „perfect integrati”, subliniind insa ca sunt necesare masuri pentru imbunatatirea imaginii comunitatii romanesti, afectate de cazurile negative intens mediatizate.

Ultimele stiri