Acasă Social Romania trece la ora de iarna in acest weekend!

Romania trece la ora de iarna in acest weekend!

39

Romania trece la ora de iarna, in noaptea de sambata spre duminica, ora 4.00 urmand sa devina ora 3.00.

Ora oficiala de vara este aplicata intre ultima duminica din luna martie si ultima duminica din octombrie. Pentru trecerea la ora oficiala de iarna, ceasurile vor fi date inapoi cu o ora, astfel ca duminica 27 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lunga zi a anului.

Trecerea la ora Europei Orientale, ora oficiala de iarna, nu va modifica mersul trenurilor in vigoare pana la 27 octombrie, dar vor fi afectate de schimbarea de ora 65 de trenuri, dintre care 32 InterRegio, 31 Regio si doua InterCity, a anuntat CFR Calatori.

Trenurile de calatori vor pleca din statiile de formare dupa ora oficiala de vara pana in noaptea de 26 spre 27 octombrie ora 4.00, care devine ora 3.00.

In noaptea de sambata spre duminica, toate trenurile de calatori care au ora de plecare din statiile de formare dupa 4.00 vor pleca la orele din mersul de tren in vigoare, respectand ora Europei Orientale.

Trenurile de calatori aflate in circulatie dupa ora 4.00, ora oficiala de vara, vor opri in statiile din parcurs stabilite, unde vor stationa pana la ora de plecare din orarul in vigoare dupa noua ora a Europei Orientale. Trenurile care mai au de parcurs o distanta scurta pana la statia finala isi vor continua mersul pana la destinatie.

Romania se afla in fusul orar 2, iar perioada dintre lunile octombrie si martie (cea a lunilor de iarna) este denumita „timpul legal roman”.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos