5.8 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăSocialRomania, ultima in UE in privinta STANDARDULUI DE VIATA!

Romania, ultima in UE in privinta STANDARDULUI DE VIATA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Dezamăgire natională! România are șanse scăzute să se mai califice la Campionatul European

Belraus-România a fost o partidă dezamăgitoare, mai ales pentru...

Romania se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeana in privinta standardului de viata, in timp ce riscul saraciei este cel mai ridicat din zona, alaturi de Bulgaria, a declarat directorul general al Institutului European din Romania (IER), Gabriela Dragan.

„Better Life Index este o cercetare care contine 11 categorii de clasificare. La nivelul Uniunii Europene, preocuparile sunt evidente pentru calitatea vietii. Standardul de viata din Romania ne plaseaza pe ultima pozitie in clasamentul tarilor UE, alaturi de Bulgaria, spun indicatorii statistici. De asemenea, riscul saraciei este de 41% in Romania, la fel ca in Bulgaria, echivalentul cu clasarea pe ultimele pozitii in randul statelor-membre’, a mentionat Dragan.

Potrivit oficialului, in ceea ce priveste nivelul de trai, Romania este incadrata in a doua grupa valorica din patru, respectiv ‘Stare buna’.

„Problema calitatii vietii nu este noua si este o problema care intereseaza decidentii politici. Este oare suficient sa se ia in calcul doar indicatorul PIB pe cap de locuitor? Noi spunem ca nu. Romania se claseaza in a doua grupa din patru la nivelul de trai, respectiv ‘Stare buna’, conform statisticii UNDP /Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, n.r./’, a precizat directorul IER.

Biroul de Informare al Parlamentului European /PE/ in Romania, in colaborare cu Institutul European din Romania si Centrul de Informare Europe Direct Bucuresti, a organizat, vineri, o dezbatere privind impactul legislatiei europene si, in special, al activitatii forului european.

Evenimentul a avut loc in contextul alegerilor europarlamentare, programate in Romania pentru 25 mai 2014 si a campaniei institutionale de informare a cetatenilor cu privire la importanta participarii la vot.

Sursa: agerpres.ro

Ultimele stiri