Acasă Infotrafic Romanii care vin in tara, somati sa nu mai minta: „Nu pot...

Romanii care vin in tara, somati sa nu mai minta: „Nu pot ascunde punctele de plecare de origine”

158

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a precizat miercuri ca Politia de Frontiera urmareste toate cursele aeriene cu escala catre Romania, astfel ca pasagerii nu pot ascunde din ce tara au plecat, adaugand ca au existat cazuri in care s-a incercat inducerea in eroare a autoritatilor.

„752 de cazuri la acest moment sunt in carantina – 429 sositi prin Ungaria, 23 prin Serbia, 70 prin Bulgaria, 2 prin Iasi, 94 din Ucraina si 54 in Otopeni. Vreau sa subliniez ca Politia de Frontiera urmareste toate cursele cu escala, astfel persoanele care sosesc in Romania nu pot ascunde punctele de plecare de origine, indiferent care este incercarea lor. Au fost tentative si pe cale rutiera si pe cale aviatica sa ne induca in eroare ca vin din alta parte.

Au sosit oameni din Ucraina venind din Italia, prin Giurgiu venind din Italia si schimband avioanele si refuzand unele curse si mergand cu altele tocmai ca sa ascunda zona din care provin. Apelam la responsabilitatea lor, pentru ca pun in risc chiar parintii lor si bunicii lor”, a declarat Raed Arafat, la sediul Ministerului de Interne.

El le-a solicitat celor care vin in tara sa colaboreze cu autoritatile pentru a limita cat mai mult raspandirea virusului.

Referitor la amenzi, Arafat a subliniat ca aceasta este de 4.000 de euro si daca o persoana e prinsa ca incalca de mai multe ori masurile va fi amendata de tot atatea ori. El a dat si un bilant al celor amendati:

– La Hunedoara – 2 persoane care au declarat ca vin dintr-o zona neafectata si s-a stabilit ca veneau din zona afectata.

– La Calarasi – 2 persoane care nu s-au autoizolat la domiciliu.

– La Suceava o persoana care a spus ca se va autoizola si n-a facut-o.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos