Acasă Monden Romanii nu stiu daca apuca ziua de maine si Tariceanu incearca, pe...

Romanii nu stiu daca apuca ziua de maine si Tariceanu incearca, pe ascuns, sa scape la CCR de acuzatiile de abuz in serviciu si uzurpare

Romanii urmaresc cu sufletul la gura evolutia bolii in tara si isi fac griji ca poate nu mai au ce pune pe masa maine si Calin Popescu Tariceanu vrea sa opreasca ancheta procurorilor cu ajutorul Curtii Constitutionale.

Liderul ALDE este acuzat ca nu a pus in practica o decizie definitiva a Curtii Supreme privind incetarea calitatii de senator a unui parlamentar PSD.

Calin Popescu Tariceanu solicita conducerii Senatului sa sesizeze la CCR un conflict juridic intre Parlament si Parchetul General sustinand ca procurorii ”se amesteca direct” in activitatea parlamentara pentru ca ancheteaza motivele pentru care un senator PSD cu decizie definitiva de incompatibilitate din 2015 mai este inca in functie, desi legea prevede clar ca el trebuia sa isi piarda mandatul, informeaza Europa FM.

In acest dosar, fostul premier este urmarit penal pentru doua infractiuni, abuz in serviciu si uzurparea de calitati oficiale, deoarece, in calitate de presedinte al Senatului, ar fi refuzat vreme de doi ani sa puna in aplicare decizia Justitiei – constatarea pierderii calitatii de senator a social-democratului Cristian Marciu.

Acesta din urma a fost declarat incompatibil de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie in martie 2015, prin decizie definitiva pentru ca a facut afaceri cu Consiliul Judetean Giurgiu, in perioada 2008-2012, el fiind consilier judetean.

Potrivit legii, pentru acest lucru, Cristian Marciu trebuia sa piarda de indata orice functie publica si sa nu mai poata ocupa o alta, vreme de 3 ani.

De altfel, in martie 2017, la doi ani de la ramanerea definitiva a deciziei judecatoresti, ANI a cerut Senatului sa constate incetarea calitatii de senator a lui Cristian Marciu, dar solicitarea Agentiei a fost ignorata de aceasta Camera legislativa.

Tocmai din acest motiv Calin Popescu Tariceanu este vizat de acuzatiile de abuz in serviciu si uzurparea de calitati oficiale. El a fi refuzat vreme de doi ani si jumatate – intre data cererii ANI (6 martie 2017) si data demisiei sale de la conducerea Senatului (2 septembrie 2019) – sa puna in aplicare decizia Justitiei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAm voie sa-mi duc sotia la lucru cu masina in aceasta perioada? Ce spune Politia Romana!
Articolul următorDemisii in masa: Un spital intreg abandonat de medici! Salariul marit e bun, oamenii pot sa moara…