Acasă Economie ROMATSA: Romania va avea un sistem de management al spatiului aerian in...

ROMATSA: Romania va avea un sistem de management al spatiului aerian in valoare de 26 milioane euro!

23

Potrivit Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), spaniolii de la Indra vor livra un nou sistem de management al traficului pentru spatiul aerian al Romaniei, in valoare de 26 milioane euro, potrivit mediafax.ro.

Faza I a proiectului va dura pana in februarie 2015, iar faza a doua se va incheia in luna noiembrie a aceluiasi an, au comunicat reprezentantii ROMATSA.

Contractul va fi finantat din surse proprii, iar metoda de selectie a fost o licitatie publica deschisa, internationala, potrivit sursei citate.

Acordul a fost semnat luni de directorul general ROMATSA, Aleodor Francu, si Rafael Gallego, vicepresedinte executiv Indra.

Sistemul va fi implementat la Centrul Regional de Control al Traficului Aerian din Bucuresti, la alte patru unitati de control de apropiere, precum si la 15 turnuri de control de aerodrom.

Aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor, ROMATSA a fost infiintata in anul 1991 si activeaza in domeniul serviciilor de trafic aerian, furnizate aeronavelor civile care survoleaza spatiul aerian al Romaniei.

Compania Indra asigura servicii de consultanta si tehnologie in diverse domenii, printre care transporturi, energie, industrie, administratie publica sau sanatate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos