Acasă Dosar Rusia a folosit delfini militari special antrenati in Marea Neagra in operatiunea...

Rusia a folosit delfini militari special antrenati in Marea Neagra in operatiunea speciala din Ucraina

758

Rusia a desfășurat delfini militari antrenați la baza sa navală din Marea Neagră – posibil pentru a-și proteja flota de un atac subacvatic – potrivit unei noi analize a imaginilor din satelit.

Institutul Naval al SUA (USNI) a analizat imaginile din satelit ale bazei navale din portul Sevastopol și a concluzionat că două țarcuri pentru delfini au fost mutate la bază în februarie, la începutul invaziei Moscovei asupra Ucrainei, scrie The Guardian.

Rusia are o istorie de antrenament de delfini în scopuri militare, folosind mamiferul acvatic pentru a recupera obiecte sau a descuraja scafandrii inamici.

Baza navală de la Sevastopol este crucială pentru armata rusă, deoarece se află în vârful sudic al Crimeei, pe care Moscova a capturat-o în 2014.

Și Ucraina a antrenat delfini militari, în anii 90

Potrivit analizei USNI, multe dintre navele rusești ancorate acolo, deși în afara rachetelor de rachete, sunt potențial vulnerabile la atacurile submarine.

Ucraina a antrenat, de asemenea, delfini la un acvariu de lângă Sevastopol, într-un program născut dintr-o schemă din era sovietică abandonată în anii 1990.

În timpul războiului rece, atât SUA, cât și Uniunea Sovietică au dezvoltat utilizarea delfinilor ale căror capacități de ecolocație le pot permite să detecteze obiecte subacvatice precum minele.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos