Acasă ACTUALITATE Rusia ii acuza pe ucraineni ca vor sa-si bombardeze de Pasti toate...

Rusia ii acuza pe ucraineni ca vor sa-si bombardeze de Pasti toate bisericile

General-colonelul Mikhail Mizintsev, comandantul Centrului de Control al Apararii Nationale din Rusia, sustine ca liderii de la Kiev planuiesc sa bombardeze biserici ortodoxe de Paste in mai multe regiuni de Ucraina, pentru a da apoi vina pe rusi.

”Potrivit unor informatii de incredere, regimul de la Kiev, cu sprijinul unui numar de state ocidentale, pune la punct pregatirile pentru niste provocari sofisticate si monstruoase, cu victime in regiunile Zaporojie, Nikolaev, Odessa, Sumi si Harkov”, a declarat luni Mizintsev, citat de agentia rusa de presa TASS.

El sustine ca ”batalioanele nationaliste” au organizat peste 70 de grupari mobile, carora li s-au dat dube sau masini 4×4 si mortiere.

”Gruparile au misiunea de a bombarda biserici ortodoxe in noaptea de Paste, in noaptea de 23 spre 24 aprilie, pentru a acuza apoi soldatii rusi ca masacreaza civili intr-o asa zi sfanta”, a mai spus cel supranumit ”macelarul din Mariupol”, el fiind comandantul misiunii are a transformat orasul intr-un maldar de moloz.

El a adaugat ca apoi Kievul va chema jurnalisti straini pentru a le prezenta atacurile drept ”orori comise de rusi”, raspandind, astfel, aceste dezinformari.

”Provocarile pe care le planuiesc autoritatile ucrainene demonstreaza indiferenta lor totala fata de soarta propriilor cetateni. Avertizam de pe acum ‘tarile civilizate din Vest’, conduse de SUA, ca Federatia Rusa are o baza de date operationala cu aceste crime odioase pe care le planuieste regimul de la Kiev.

Facem apel la ONU, OSC, Crucea Rosie si alte organizatii internationale sa intervina imediat pentru a preveni comiterea acestor provocari inumane, care incalca orice norma morala si legile dreptului international”, a conchis Mizintsev.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCat castiga lunar un rezervist in Armata Romana in timp ce avem razboiul la granita?
Articolul următorFMI anunta ca Romania intra in recesiune. Si nu razboiul este de vina, ci politicienii!