13.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăStirea zilei”Rusia incepe o OFENSIVA NEMILOASA!” Pericol REAL la granitele Romaniei!

”Rusia incepe o OFENSIVA NEMILOASA!” Pericol REAL la granitele Romaniei!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Harry și Meghan Markle anunța doua noi seriale pe Netflix

Prințul Harry și soția sa Meghan își relansează activitatea...

Senatorul Adrian Costea a plecat de la AUR în Alternativa Dreaptă

Ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator...

Acord de securitate Ucraina-Letonia pentru 10 ani

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat joi cu omologul...

Directorul Institutului de Ştiinte Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, Dan Dungaciu, a declarat că „migrația spre Europa nu e obligatoriu să se încheie cu soluționarea crizei din Siria”. „Ce ar trebui să ne intereseze pe noi, în această discuție legată și de vizita lui John Kerry sau a ministrului de Externe german la Moscova, retragerea trupelor Federației Ruse din Siria, este prețul pe care Rusia l-a primit sau ce a primit Rusia ca să facă aceste concesii”, a subliniat Dungaciu. 

„Apetitul migrator e atât de puternic, încât noi ne-am putea aștepta ca, după ce se rezolvă, teoretic, problema Orientului Mijlociu, Africa să intre în mișcare. Există și alte populații din Asia care să pornească spre Europa”, a afirmat Dungaciu. În acest context, Dungaciu a punctat faptul că România ar trebui să fie interesată de dezvoltările pe est, respectiv de ce se va întâmpla cu Ucraina și Republica Moldova. „România trebuie să își încerce puterile, dar la masa mare în care se rezolvă această chestiune vor fi puține state și de fiecare dată când vor veni să rezolve această chestiune, fiecare stat va cere ceva. Ce ar trebui să ne intereseze pe noi, în această discuție legată și de vizita lui John Kerry sau a ministrului de Externe german la Moscova, retragerea trupelor Federației Ruse din Siria, este prețul pe care Rusia l-a primit sau ce a primit Rusia ca să facă aceste concesii. Pentru că a început un soi de agitație câștigătoare pe dosarul sirian, negocierile au început, nu mai sunt barierele de tipul SUA „nu facem niciun acord de pace cât Assad e la putere”. America nu mai spune asta și probabil că Rusia spune: „nu ne mai interesează în mod fundamental Assad”. Acolo s-a întâmplat ceva. Ce ar trebui să ne intereseze e să vedem care sunt dezvoltările pe est. Ce se va întâmpla cu Ucraina și Republica Moldova”, a adăugat Dungaciu.


Citeste si:

Pentru prima oara de la Razboiul Rece incoace, Rusia scoate ARSENALUL NUCLEAR la parada!

Rusia ATACA mass-media in Romania! Decizia a fost luata la Moscova!


În viziunea sa, „Rusia va începe o ofensivă diplomatică pe Ucraina nemiloasă”. „Rusia evident că s-a gândit pe dimensiunea de securitate estică. Cred că îi va cere Ucrainei ca în potențialul conflict înghețat din Donbass, să aplice din acordul de la Minsk prevederile care se refereau la dimensiunea politică a conflictului și nu pe cele care se refereau la dimensiunea militară. Ce vrea Rusia în Ucraina – să o federalizeze. Pentru că nu mai poate să plătească, acum Donbassul e scos din zona politică, economică, financiară a Ucrainei. Kievul nu își mai plătește nimic în Donbass. Rusia nu își permite asta. Are Crimeea și atunci ce îi spune Kievului: „asumați-vă Donbassul. Noi nu vrem să îl luăm. Dați prerogative politice Donbassului în așa fel încât partea să controleze întregul, adică să fie garanții de securitate și de politică externă prin care voi nu veți putea merge nici în NATO, nici în UE. Rezolvarea chestiunii politice înseamnă un statut de autonomie pentru Donbass (…) Am senzația că Rusia își va impune punctul de vedere și Ucraina va fi obligată să dea un statut care să federalizeze Ucraina”, a explicat Dungaciu, citat de stiripesurse.ro.

Pe de altă parte, Dungaciu nu exclude faptul ca Rusiei să îi fie ridicate sancțiunile. „Pe a doua consecință pe care o vrea Rusia este ridicarea sancțiunilor din iulie. Prelungirea sancțiunilor economice se face cu unanimitate (…) Are șanse mai mult de 50% să îi fie ridicate sancțiunile”, a mai spus Dungaciu. „A treia chestiune care ne interesează este Republica Moldova. Orice federalizare pe Ucraina va da idei ca și soluționarea conflictului din Transnistria să se facă tot într-o federalizare (…) Mi-e teamă că nu toți occidentalii se vor opune și cei care au puterea să se opună nu se vor opune și mi-e teamă că Republicii Moldova asta i se pregătește”, a mai precizat Dungaciu conform Realitatea TV.

Ultimele stiri