Acasă ACTUALITATE Rusia simuleaza ATACURI cu BOMBE ATOMICE asupra tarilor europene! Manevre militare cu...

Rusia simuleaza ATACURI cu BOMBE ATOMICE asupra tarilor europene! Manevre militare cu peste 100.000 de soldati!

Rusia a simulat atacuri nucleare împotriva unor țări membre ale NATO (ca parte a exercițiilor militare Zapad) sau împotriva unor parteneri ai Alianței, precum Suedia, în martie 2013, se menționează în raportul anual al secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, dat publicității recent la Bruxelles, notează Agerpres.

În raportul pe 2015, Stoltenberg menționează creșterea numărului de aplicații militare ale Rusiei în ultimii trei ani.

Rusia a desfășurat 18 manevre de anvergură numai în decursul anului 2013, potrivit raportului, care denunță aceste acțiuni ale Moscovei ca pe un factor ‘imprevizibil și destabilizator’.

Aplicațiile militare care au inclus și simularea unui atac nuclear împotriva Suediei au avut loc în 2013 aproape de granița de est a arhipelagului Stockholm, a relatat miercuri publicația The Local. Suedia a avut o reacție lentă la aceste aplicații din cauza personalului militar aflat în concediu și a trebuit să se bazeze pe asistență din partea NATO, scrie sursa citată.

Două bombardiere Tu-22M3, capabile să transporte arme nucleare, însoțite de patru avioane de luptă au survolat insula suedeză nelocuită Gotska Sandön și au simulat un atac nuclear împotriva Stockholmului, relatase încă în aprilie 2013 ziarul suedez Svenska Dagbladet, citând surse militare. Până acum aceste informații nu fuseseră confirmate la nivel oficial.

Centrul european de analiză geopolitică (European Center for Geopolitical Analysis) indicase anterior că Rusia a efectuat manevre similare și în 2015, când a fost simulată capturarea unor zone din Danemarca, Norvegia, Suedia și Finlanda, potrivit newsru.com.

Autoritățile de la Stockholm au declarat recent că Rusia reprezintă o amenințare reală pentru țara lor.

La mijlocul lunii octombrie 2015, militarii suedezi au detectat un submarin neidentificat în apropierea coastelor Suediei. S-a speculat că submarinul ar aparține Federației Ruse, dar Ministerul Apărării de la Moscova nu a confirmat niciodată până acum acest fapt.

La sfârșitul lunii aprilie anul trecut, un submarin neidentificat a fost detectat în apropierea Finlandei, iar militarii finlandezi au deschis atunci foc de avertisment. Submarine neidentificate au apărut și în largul coastelor altor țări europene, amintește newsru.com.

Andrei Krasov, vicepreședintele Comisiei de apărare din Duma de Stat (camera inferioară rusă), a catalogat informațiile despre simularea de către Rusia a unui presupus atac nuclear împotriva Suediei drept o ‘nouă poveste de groază’ a NATO. ‘Aceasta este o nouă poveste de groază, o nouă încercare de a demoniza acțiunile de succes ale Rusiei în lupta împotriva terorismului internațional’, a spus oficialul rus, citat de RIA Novosti.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentO tanara din Cluj-Napoca a IMPRESIONAT Comisia Europeana, depasind aproape 3000 de alti elevi din toata Europa! E invitata la Bruxelles!
Articolul următorPATRU ani de INCHISOARE CU EXECUTARE pentru consilierul lui Oprescu! Cat va lua Oprescu?