Acasă International RUSIA trece la AMENINTARI SERIOASE: Vom riposta contra statelor care isi inchid...

RUSIA trece la AMENINTARI SERIOASE: Vom riposta contra statelor care isi inchid SPATIUL AERIAN!

23

Rusia va riposta in fata tuturor statelor care care isi inchid spatiul aerian pentru avioanele rusesti, a declarat luni Aleksei Puskov, seful comisiei pentru Afaceri Internationale a Dumei.

„Orice stat care realizeaza actiuni ostile fata de Rusia trebuie sa fie constient ca va putea face obiectul unei riposte de aceeasi natura. Adica daca noi avem impresia ca Rusia sufera in prezent presiuni, in special prin interdictia zborurilor avioanelor guvernamentale, este timpul sa aratam ca suntem capabili sa ripostam”, a declarat Puskov pentru agentia rusa.

Sambata, Romania si Ucraina si-au inchis spatiul aerian pentru un avion guvernamental rus care il avea la bord pe ministrul Culturii Vladimir Medinsko si un grup de deputati, intre care seful comitetului pentru CSI (Comunitatea Statelor Independente) din cadrul Dumei, Leonid Slutki, vizat de sanctiunile UE, precizeaza RIA Novosti.

Delegatia care l-a insotit pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin in Transnistria a sosit sambata seara la Moscova cu un avion de linie, dupa ce autoritatile de la Kiev ar fi interzis tranzitarea spatiului aerian al Ucrainei de catre avionului lui Rogozin.

Rogozin a anuntat sambata ca a revenit la Moscova, din Republica Moldova, in pofida faptului ca avionul sau a fost obligat de avioane ucrainene de interceptare sa se se intoarca din drum, la Chisinau.

El a acuzat Romania ca nu i-a permis avionului sau, la solicitarea Statelor Unite, sa se intoarca la Moscova prin spatiul aerian romanesc, in drum dinspre regiunea separatista moldoveana Transnistria, unde a participat vineri la parada militara organizata de Ziua Victoriei asupra nazistilor.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos