Acasă ACTUALITATE Rușii scot artileria grea: Rachetele balistice intercontinentale puse pe pozitie!

Rușii scot artileria grea: Rachetele balistice intercontinentale puse pe pozitie!

715

Sistemele portabile de rachete Yars au fost desfășurate în regiunea Ivanovo din Federația Rusă (aproximativ 280 km de Moscova și aproximativ 1000 km de Ucraina), potrivit unui raport străin scurs în presă, informează Global Telegram. Nu este exclus ca fix rușii să fi publicat raportul, astfel încât forțele internaționale să ia aminte la sistemul rus de rachete.

Comandantul-șef al Forțelor Strategice de Rachete (RVSN), generalul Serghei Karakayev, declara în 2019 că rachetele balistice intercontinentale Yars ale Federației Ruse nu pot fi interceptate de niciun sistem de apărare din lume, informează defenseromania.ro.

Generalul Serghei Karakayev, șeful Forțele Strategice de Rachete, afirmă pentru ziarul Krasnaya Zvezda (Steaua Roșie), preluat de agenția de presă TASS, că rachetele balistice intercontinentale Yars nu pot fi interceptate.

Generalul rus spune că rachetele dispun de „cele mai recente realizări din domeniul științei și tehnologiei”. Acesta a continuat și a menționat că „este suficient să spunem că rachetele Yars nu pot fi interceptate de niciun sistem de apărare anti-rachetă”.

Yars este o rachetă balistică intercontinentală ce aparține Federației Ruse. Cu o greutate de 49.000 kg, o lungime de 20,9 metri și o viteză de peste 20 march, RS-24 Yars se află în serviciul Rusiei din 2010.

Statele Unite şi câţiva aliaţi de-ai lor în NATO discută despre o desfăşurare a aproximativ câte 1.000 de militari în trei state membre NATO din Europa de Est – România, Bulgaria şi Ungaria -, înaintea unei eventuale invazii a Ucrainei de către Rusia, în semn de susţinere împotriva unei Moscove tot mai agresive, declară CNN trei oficiali americani la curent cu aceste dscuţii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos