Acasă Comentariul zilei Rusii turbeaza! Medvedev: Republica Moldova nu există ca țară, a fost vândută...

Rusii turbeaza! Medvedev: Republica Moldova nu există ca țară, a fost vândută României

Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a reacționat după ce premierul Republicii Moldova Dorin Recean a anunţat că mai mulţi oficiali ruşi, inclusiv președintele Vladimir Putin, sunt pe o listă neagră și nu au voie să intre în țară. Fostul preşedinte rus a spus că Republica Moldova nici măcar nu mai există ca ţară, pentru că „a fost vândută” României.

Dmitri Medvedev a comentat în stilul caracteristic o declaraţie a premierului moldovean Dorin Recean, care joi seara a anunţat la TV8 că a fost întocmită o „listă neagră” cu oficiali din Federaţia Rusă declaraţi indezirabili pe teritoriul Republicii Moldova.

Pe listă se regăseşte inclusiv preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, precum şi omul de afaceri cu legături strânse în mediul politic din Rusia şi Republica Moldova, Igor Ceaika, relatează NewsMaker.

În replică, Dmitri Medvedev a declarat că oficialii ruşi nu intenţionează „deocamdată” să vină în Republica Moldova, care oricum nu mai există ca ţară, pentru că a fost „vândută” României de guvernarea prooccidentală, ocazie cu care a cerut oficialilor moldoveni să respecte „suveranitatea Republicii Moldoveneşti Nistrene”, numele cu care este desemnată Transnistria.

„Fiinţa misterioasă pe nume Recean a anunţat că nici preşedintele Rusiei, nici feţele oficiale ruse nu vor putea intra în ţara lor – Moldova. În primul rând, nimeni nici nu intenţiona să plece acolo. Poate, cumva, mai târziu… În al doilea rând, nici nu există o astfel de ţară. Şefii locali au vândut-o României, devenind trădători ai propriei patrii”, a scris Medvedev.

„Şi nu are niciun sens să discuţi cu ei. Să se lămurească poporul cu ei. Şi să decidă, în sfârşit, cine sunt – moldoveni sau români”, a adăugat Medvedev, citat de NewsMaker.

În finalul mesajului, într-un post scriptum, Medvedev spune: „Evident, cu menţiunea că toţi „recenii” şi „alde sandu” trebuie să respecte suveranitatea Republicii Moldoveneşti Nistrene”.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentComisia Europeana vrea sa interzica detergentul la bidon: Fiecare om merge cu propria sticla si o reumple
Articolul următorMamaia, marea câștigătoare în cadrul competiției Destinația Anului 2023