Acasă Alba ”Sa vina ambasada Rusiei sa faca investitii!” O primarie din Romania refuza...

”Sa vina ambasada Rusiei sa faca investitii!” O primarie din Romania refuza sa mai ingrijeasca monumentele si crucile soldatilor rusi

888

Primăria Alba Iulia renunță la înlocuirea crucilor soldaților sovietici din Cimitirul Eroilor din municipiu. Licitația pentru lucrări a fost reluată doar pentru înlocuirea crucilor de pe mormintele eroilor români.

Primarul Gabriel Pleșa a precizat că a avut la sfârșitul anului trecut o discuție cu reprezentanții Ambasadei Rusiei, concluzia fiind că eventualele reparații la crucile soldaților sovietici din Cimitirul Eroilor din Alba Iulia vor fi realizate de către Ambasadă.

„Noi doar o să le îndreptăm pe cele care sunt strâmbe și dacă vor fi identificați soldații, vom scrie numele acolo unde se poate scrie, atât”, a mai explicat primarul Gabriel Pleșa.

Primăria Alba Iulia a lansat vineri, 2 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de înlocuire cruci și reparații curente la Cimitirul Eroilor din municipiu.

Valoarea totală a lucrărilor este estimată la 770.000 de lei, fără TVA.

Reamintim faptul că în luna iunie, administrația locală a lansat o licitație pentru lucrări de reparații la cruci și alei, la Cimitirul Eroilor, valoarea lucrărilor fiind estimată la peste 840.000 de lei, fără TVA. Procedura a fost anulată după ce au fost constatate abateri grave de la prevederile legislative, potrivit alba24.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos