Acasă Economie Salariile BUGETARILOR cresc simtitor de la 1 august! Vezi noua grila de...

Salariile BUGETARILOR cresc simtitor de la 1 august! Vezi noua grila de salarizare si cat va castigat un medic sau un dascal!

13

Toţi bugetarii debutanţi din Sănătate şi educaţie vor primi 10% în plus la salariu începând cu 1 august 2016, potrivit ordonanţei aprobată astăzi de Guvern. De asemenea, diferenţele de salarizare între personalul cu aceeaşi funcşie şi aceeaşi vechime vor dispărea până la finalul anului.

După majorarea de 10%, salariile debutanţilor din Sănătate vor fi mai atractive. De exemplu, salariul de încadrare al unui medic din unități clinice va fi între 2.364 de lei și 2.944 de lei, în funcție de vechime, iar al unui asistent medical între 1960 lei și 2441 lei, în raport de vechimea în muncă. Salariul unui medic primar din serviciul de ambulanță sau primiri urgențe va fi între 4.371 lei și 5443 lei. Cuantumul salariilor diferă în funcție de specializare, grad și vechime și este completat cu diferite sporuri, anunta Capital.ro.

De asemenea, aceştia vor primi un bonus de 2%, începând cu 1 august, când Executivul va introduce un sistem de premiere în Sănătate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos