27.2 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăStirea zileiSANCTIUNI DURE pentru fortele de ordine care au lovit cu bestialitate suporterii...

SANCTIUNI DURE pentru fortele de ordine care au lovit cu bestialitate suporterii dar si pentru suporterii recalcitranti! VEZI SANCTIUNILE

in:

Stiri pe acelasi subiect

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Hop si Ciolacu sa se pozeze cu nationala dupa calificare

Romania este deja calificata la turneul final din Germania,...

Presedintele FRF, Razvan Burleanu, regreta incidentele dintre fortele de ordine si suporteri de la meciul Romania – Ungaria, scor 1-1, din preliminariile Euro-2016 si acuza firma de paza de la Arena Nationala de abuzuri la adresa fanilor.

„Am declarat, imediat dupa meciul cu Ungaria, ca masurile de securitate si-au atins scopul. M-am referit exclusiv la masurile prin care s-a evitat un contact fizic violent intre fanii maghiari si cei romani. In aceasta dimineata am descoperit fata nevazuta a partidei, una dureroasa si care nu necesita multe comentarii, ci masuri ferme. Multumesc presei pentru informatiile si imaginile furnizate. S-au petrecut lucruri de neacceptat, intolerabile pe un stadion din Romania. Regret incidentele produse intre fortele de ordine si suporteri, imi cer scuze fata de fanii care au avut de suferit din cauza abuzurilor si excesului de zel. Federatia Romana de Fotbal condamna atitudinile violente si nejustificate la adresa suporterilor. Ii asigur pe toti cei care au avut de suferit ca vinovatii vor plati”, a afirmat Burleanu.

Presedintele FRF a mai precizat ca la revenirea nationalei din Finlanda va avea o „discutie ferma cu conducerea companiei care a avut reponsabilitatea securitatii pe Arena Nationala”:

„Acest moment a fost picatura care a umplut paharul in ce priveste Legea 4 si prevederile ei. Asa cum am promis suporterilor, in 6 luni vom avea un nou proiect de lege”.

Iar primele sanctiuni nu au intarziat sa apara.

In urma interventiei Jandarmeriei in interiorul arenei sportive, peste 50 de persoane au fost identificate de fortele de ordine, dintre acestea 30 fiind sanctionate contraventional pentru provocare de scandal, aruncarea de obiecte asupra suporterilor, pătrunderea în stadion fără documente de acces, împiedicarea forțelor de ordine de a-și îndeplini sarcinile de serviciu, proferarea de injurii și expresii jignitoare, etc. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 18.000 de lei. De asemenea, în urma sesizării colegilor de la poliție, aceștia fac cercetări pentru săvârșirea a 19 infracțiuni, majoritatea pentru deținerea si utilizarea de materiale pirotehnice”, anunţă un comunicat al MAI.

„Dintre persoanele sancționate contravențional, 20 au primit și măsura complementară de interzicere a accesului la competițiile și jocurile sportive pe o perioadă de la 6 luni la 1 an. La finalul partidei, defluirea suporterilor români si transportul suporterilor unguri la Gara Baneasa s-a realizat fără probleme. Trenul cu care s-au deplasat suporterii unguri a părăsit teritoriul României astăzi, in jurul orei 11.00, fără a fi înregistate  incidente”, mai precizează comunicatul.

SI reprezentantii BGS au recunoscut ca agentii au incalcat legea.

Pe stadion nu se folosesc manusi speciale. Manusile fac parte doar din echipamentul celor de la monitorizare si interventii pe ATV. (…) Gaze lacrimogene? Sunt folosite strict de Jandarmerie, noi nu am dat cu gaze lacrimogene„, sunt doua dintre lucurile punctate de Antoniu Ungureanu, purtatorul de cuvant al companiei BGS.

 

Sursa: Mediafax

 

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version