29.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăStirea zileiSărbătorile de iarnă cu zăpadă din belșug rămân un vis frumos. Cum...

Sărbătorile de iarnă cu zăpadă din belșug rămân un vis frumos. Cum va fi vremea de Craciun si Anul Nou

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Zapada la care visăm cu toții în această perioadă a anului se pare că se va lăsa așteptată, asta deoarece în următoarele patru săptămâni, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Sărbătorile de iarnă cu zăpadă din belșug rămân cel mai probabil un vis frumos. Meteorologii anunță o vreme cu temperaturi mai ridicate decât normalele acestei perioade în intervalul 19 decembrie- 16 ianuarie.

19 – 26 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile centrale, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

26 decembrie – 2 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la munte și local în sud- est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

2 – 9 ianuarie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

9 – 16 ianuarie

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Ultimele stiri