Acasă ACTUALITATE Scandal diplomatic urias: Premierul Italiei l-a facut ”dictator” pe presedintele Turciei, Recep...

Scandal diplomatic urias: Premierul Italiei l-a facut ”dictator” pe presedintele Turciei, Recep Erdogan!

148

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a fost etichetat, joi,  drept un „dictator” de către premierul Italiei, Mario Draghi, conform AFP. 

În cadrul unei conferințe la Roma,  premierul italian a fost întrebat despre incidentul diplomatic din Turcia, când președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost lăsată în mod vădit fără scaun, pentru a nu se putea așeza lângă președintele Recep Tayyip Erdogan și președintele Consiliului European, Charles Michel.

Deși oficialii europeni nu au făcut caz de acest moment stânjenitor, el a fost amplu comentat în pesa internațională și pe rețele de socializare.

Premierul Italiei a spus că a fost mâhnit de umilința îndurată de Ursula von der Leyen.

„Am fost foarte mâhnit de umilinţa pe care preşedinta Comisiei a trebuit să o suporte cu aceşti, să le spunem ceea ce sunt, dictatori”, a declarat Mario Draghi în cadrul conferinţei de presă susținută la Roma.

Înregistrarea video în care se vede cum Von der Leyen e nevoită să se așeze pe o canapea, mai departe  de fotoliile din centrul sălii de protocol pe care se așează Michel şi Erdogan, în timpul reuniunii lor din capitala Turciei, i-a şocat pe numeroşi eurodeputaţi şi înalţi responsabili ai UE.

„Nu împărtăşesc absolut deloc comportamentul preşedintelui Turciei faţă de preşedinta Comisiei (…) Nu a fost un comportament adecvat”, a precizat Mario Draghi.

El a apreciat totuși, că Recep Tayyip Erdogan, în pofida atitudinii sale și a diferenţelor de doctrină politică, este unul dintre acei lideri cu care Europa trebuie să colaboreze.

Sursa: Agerpres

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos