18.9 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăDivertismentVideoclipul zileiScandal fara precedent in PSD: Adrian Nastase e acuzat public ca A...

Scandal fara precedent in PSD: Adrian Nastase e acuzat public ca A LUAT SPAGA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Cozmin Gusa, fost secretar general al PSD intre 2001-2003, l-a acuzat joi pe Adrian Nastase ca a luat spaga de la compania Wintershall Dea in perioada in care acesta a fost premier pentru ca Romania sa nu beneficieze de gaze mai ieftine din partea Rusiei. Intre 2001-2003, Gusa si Nastase au avut relatii foarte stranse.

„Am aflat despre Adrian Nastase ca a fost in legatura cu Directia de Informatii Externe (DIE, apartinea de Securitate). Posibilele santaje din acele vremuri i-au marcat mai apoi parcursul politic.

(…) Prin privatizarile pe care le-a realizat in mandatul de prim-ministru a realizat de fapt niste lucruri asimilabile unor acte de tradare. Intrainarea Petrom a fist asa ceva, instrainarea pe nimic a Sidex a fost asa ceva, distributia de gaz. energie electrica a fost asa ceva. Ca sa nu mai vorbesc de cele 2 miliarde pe care le-a dat lui Bechtel, care n-a facut niciodata autostrada Transilvania. Peste toate, tradarea de la Moscova, in care aranjasem atunci prin relatii, prin discutii, cum m-am priceput eu acolo, fiind simpatic, fiind ‘americanul’, asa imi spuneau rusii pentru ca facusem studii la Washington.

Am aranjat sa avem un pret preferintial pentru gaze, la o factura de peste 1,2 miliarde pe an. Mai mult, sa avem si barter, deal (afacere) pe care Adrian Nastase l-a refuzat. Nu vreau sa spun de ce, procurorii nu au cercetat niciodata, ii rog sa cerceteze comisoanele platite de firma Wintershall Dea, firma de securisti ruso-germani, care comisionau exporturile Rusiei in Europa de gaze in acele vremuri. Sa vada daca a ajuns ceva si pe la Adrian Nastase sau pe la Dan Ioan Popescu. Asta a fost tradarea lui Nastase”, a declarat Gusa la Golf FM.

Wintershall Dea se ocupa de extractii de petrol si gaze din Europa, Rusia, America Latina, Africa de Nord si Orientul Mijlociu.

Gusa a facut aceste afirmatii dupa ce Adrian Nastase l-a acuzat, in urma cu doua zile, de „tradarea” PSD.

„Nu-mi aduc aminte cine mi l-a recomandat, dar stiu ca am vorbit cu Dan Voiculescu, el (Gusa) lucra acolo. Si am mai vorbit cu generalul Vlad, stiam ca generalul Vlad il stie destul de bine, si i-am cerut parerea. Opinia lui a fost favorabila. Dar practic, venind la partid… cand parintii nu sunt acasa, parintii incearca sa faca tot felul de prostii. El a incercat sa construiasca un alt centru de putere, si-a pus in cap toti liderii partidului. Comentariile lui au deranjat, relatia cu Ion Ileiscu s-a tensionat foarte tare. A fost o greseala, privind inapoi. Faptul ca adus apoi dosarele de la PSD lui Basescu a fost o tradare”, a declarat Nastase la Metropola TV.

Ultimele stiri