Acasă Politica Scandal in PNL: Antonescu vs. Chiliman. Se pregatesc primele excluderi din partid

Scandal in PNL: Antonescu vs. Chiliman. Se pregatesc primele excluderi din partid

24

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca nu este loc în partid pentru el si pentru Andrei Chiliman în acelasi timp, iar Congresul trebuie sa decida între el si primarul Sectorului 1, având în vedere acuzatiile aduse de acesta la adresa conducerii formatiunii.

anto„Excluderea domnului Chiliman nu a mai fost ceruta de nimeni, pentru ca domnul Chiliman trebuie sa-si apere punctele de vedere, puncte de vedere din punctul meu de vedere absolut inacceptabile, care lovesc într-un mod cu totul nemeritat imaginea PNL. Trebuie sa si le apere daca are cum si cu ce într-un congres. De asemenea, toti cei care sunt invocati de domnul Chiliman, care tac, care gândesc precum dnul Chiliman, sunt invitati la cea mai democratica dezbatere cu putinta”, a spus Antonescu.

El a precizat, dupa sedinta liderilor PNL, ca nu se poate ca el si Chiliman sa ramâna în acelasi partid. „Nu se poate însa, asta-i clar, dupa ce vom avea un congres clarificator în multe privinte, sa ramânem în acelasi partid si eu si dnul Chiliman, pentru ca din doua una: fie congresul hotaraste ca toata conducerea PNL, în frunte cu mine, a transformat un partid pro-occidental de 20 de ani într-un partid exsovietic samd, si atunci fie plec, fie domnul Chiliman este un om care loveste în mod tradator în acest partid, si atunci nu mai are domnia sa ce cauta”, a spus Antonescu.

Antonescu a fost întrebat daca se refera la pozitiile pe care ar fi trebui sa le aiba Calin Popescu Tariceanu sau Ludovic Orban în ceea ce-l priveste pe Andrei Chiliman.

„Nu stiu, eu as vrea ca toate aceste lucruri sa fie transformate într-o confruntare politica democratica, într-o confruntare politica la vedere. Eu regret si gasesc jenant faptul ca oameni al caror nume este invocat de propragandistii basisti la orice pas, de maestrul Chiliman recent, nu ies public sa spuna «Da, e asa: cred alaturi de Chiliman acest lucru, sau nu, nu e asa, Chiliman e lovit de…nu stiu, amnezii, confuzii sau altceva»”, a mai explicat Antonescu.

Biroul Politic Central al PNL a votat, luni, propunerile pentru excluderea din partid a primarului de Baia Mare, Catalin Chereches, si a deputatului Octavian Bot, urmând ca decizia finala în acest caz sa fie luata de catre Delegatia Permanenta a partidului, convocata în 21 ianuarie.

Presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, luni, ca pentru sedinta BPC au fost înregistrate doua solicitari de excludere din partid, formulate de filiale ale PNL.

„S-au facut doua propuneri de excludere, a primarului Catalin Chereches de la Baia Mare – propunere facuta de Biroul Judetean Maramures – si excluderea domnului Octavian Bot, facuta de presedintele organizatiei Bihor, Cornel Popa”, a sustinut Antonescu, în momentul în care a parasit sedinta conducerii PNL.

Ulterior, în absenta liderului PNL, conducerea partidului a decis sa aprobe propunerile privind excluderea celor doi.

De cealalta parte, fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, comentând situatia din PNL, ca au fost ocazii, în ultima perioada, în care s-a simtit umilit, el precizând ca îsi rezerva dreptul de a reactiona. „Eu totul pot sa accept, pâna la atitudinea unora dintre colegi care ma umileste. Aceste lucru nu-l pot accepta si de câte ori voi simti ca sunt în aceasta postura – si din pacate în ultima perioada au fost câteva ocazii la care nu vreau sa fac referire directa aici în care efectiv consider ca am fost umilit – atunci îmi rezerv dreptul sa reactionez”, a declarat Tariceanu.

El a precizat ca din punctul sau de vedere îsi va exprima opinii chiar divergente fata de presedintele partidului, atât în cadrul forurilor de conducere cât si în public.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos