33.5 C
București
duminică, iulie 7, 2024
AcasăStirea zileiScaparea fatala a serviciilor israeliene: Hamas si Hezbollah au complotat la Beirut

Scaparea fatala a serviciilor israeliene: Hamas si Hezbollah au complotat la Beirut

in:

Stiri pe acelasi subiect

Jurnalisti si specialisti militari din toata lumea incearca sa gaseasca explicatii cu privire la usurinta cu care a fost strapunsa securitatea uneia dintre cele mai respectate armate din lume, cea a Israelului. Cateva elemente care fac mai usoara intelegerea acestui atac sunt publicate in Wall Street Journal care scrie ca oficiali iranieni de securitate au ajutat la planificarea atacului surpriza al Hamas asupra Israelului si au dat aprobarea pentru asalt la o intalnire secreta, saptamana trecuta, in Beirut.

Ofiteri din Garzile Revolutionare au lucrat cu Hamas din august pentru a dezvolta un plan de invazie aeriana, terestra si maritima, conform sursei citate.
Potrivit unor oficiali de top ai Hamas (palestinieni) si Hezbollah (libanezi), oficialii iranieni de securitate au ajutat la planificarea atacului surpriza al Hamas asupra Israelului si au dat unda verde pentru atac la o intalnire de la Beirut luni trecuta.

Ofiteri din Corpul Garzii Revolutionare Islamice din Iran lucreaza cu Hamas din august pentru a dezvolta un plan de invazie aeriana, terestra si maritima. Detaliile operatiunii au fost finalizate in timpul mai multor intalniri de la Beirut care au implicat ofiteri iranieni si reprezentanti ai patru grupari militante sustinute de Iran, inclusiv Hamas, care detine puterea in Gaza, si Hezbollah, un grup militant siit si factiune politica din Liban. Oficialii americani spun insa ca nu au vazut pana acum nicio dovada a implicarii Teheranului, dar nu au exclus aceasta posibilitate si au mentionat ca dupa incheierea conflictului care a luat pe nepregatite serviciile de informatii israeliene, se va afla cum s-a intamplat totul.

Cu toate acestea, un oficial european si consilier al guvernului sirian a oferit aceleasi informatii despre implicarea Iranului in planificarea atacului, la fel ca si membrii inalti ai Hamas si Hezbollah.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a laudat atacurile, spunand intr-o postare pe X, cunoscuta anterior ca Twitter, ca „regimul sionist va fi distrus de mainile poporului palestinian si ale fortelor de rezistenta din intreaga regiune”

Ultimele stiri