De putin timp un scenariu parlamentar a inceput sa circule, in soapta, prin PSD. Acesta este ca Guvernul va fi daramat, cu premeditare, de catre propriii senatori si deputati.

Guvern sah mat

Unul dintre indiciile deznodamantul care se prefigureaza in partid este faptul ca Victor Ponta a venit marti, in Parlament, la senatorii si deputatii PSD, sa le ceara votul pentru ramanerea la guvernare. Surse din PSD au declarat ca scenariul are circumstante reale sa devina realitate.

Guvernul ar avea mai mari sanse sa pice deliberat, cu largul concurs al propriiilor parlamentari, decat printr-o tradare a senatorilor si deputatilor din UNPR sau din grupul PLR-PC, mai spun sursele citate.

“E posibil sa fie suficient de multi parlamentari nemultumiti. Cred ca nimeni nu poate sa bage mana in foc (ca vor vota la motiunea de cenzura, n.red.), dar exista parlamentari care nu sunt acord cu ceea ce se intampla in partid”, mai spun surse PSD din Parlament.

Efectul de fierbere nu este de astazi. Parlamentarii PSD sunt nemultumiti de modul de functionare a partidului si se plang de faptul ca n-au cu cine sa vorbeasca.

fierbere in psd

„Masa celor care cer schimbare in partid e din ce in ce mai mare. Creste temperatura si nu vad formula de refulare. Pana la Congres o sa fie presiune din ce in ce mai mare pe Victor Ponta”, a declarat un deputat PSD in opinia caruia era mai bun un Congres rapid care sa aseze apele. Pana la Congresul din martie-aprilie, spune acesta, va fi un drum foarte lung pentru partid.

“Presedintele (de organizatie judeteana, n.red.) nu are timp sa asculte toate problemele, ca sa nu zic ca ne trimite la plimbare, in sedinte la grup nu pot sa vorbesc. N-am cu cine sa vorbesc”, ne-a declarat un alt deputat PSD. “Am pierdut alegerile. Cat ne mai prefacem ca nu s-a intamplat nimic?”, mai spune acesta.

O alta nemultumire se refera la democratia interna.

“Aflam ultimii deciziile care se iau in partid. Citim in presa ce se intampla, in loc sa fim consultati, dupa care trebuie sa gestionam situatia. Nu-mi place ca suntem pusi in fata faptului implinit. Daca se va schimba acest lucru, eu nu pot decat sa ma bucur”, a declarat un senator PSD.

O alta dorinta a parlamentarilor PSD se refera la sistemul de promovare a membrilor de partid in functii publice.

“Sistemul de relatii personale a mers prea departe. Avem multi profesionisti in partid pe care nu ii folosim. Trebuie o selectie mai riguroasa a oamenilor cu care ne prezentam. Nu e prea tarziu sa ne prezentam cea mai buna echipa a noastra”, ne-a declarat un deputat PSD.

Altii sunt de parere ca excluderile nu au facut bine partidului.

„Mai bine erau suspendati un an si nu ii inraiau chiar asa pe Vanghelie si pe Geoana. Care este imaginea pe care o transmitem noi acum?”, ne-a declarat un senator PSD.

Sursa: Pe surse