Acasă Comentariul zilei Scenariul de cosmar enuntat de Oreste in cazul Ucrainei

Scenariul de cosmar enuntat de Oreste in cazul Ucrainei

Jurnalistul Oreste Teodorescu publica pe pagina personala de facebook o foarte interesanta analiza a situatiei geo-politice in Romania, scotand la iveala un scenariu omis de majoritatea analistilor.

”Sa ne imaginam următorul scenariu, deloc improbabil…

Rusia se hotărăște sa joace totul sau nimic cu Europa divizata de interesele economice ale Germaniei de a continua schimbul tehnologie-resurse energetice cu Kremlinul, indiferent de situație. Vorbim totuși de câteva zeci de miliarde de euro anual. Evident, Putin nu va ataca frontal nici o țara NATO, dar are la îndemâna câteva opțiuni extrem de periculoase pentru a îngenunchia, mai ales Europa de Est, la care râvnește. Rusia are contingente gata de război in Transnistria. Nu-i convine de loc regimul pro occidental de la Chișinău și odată cu invadarea Ucrainei va folosi toate mijloacele pentru debarcarea și a Maiei Sandu.

Și atunci România va avea doua mari puncte de presiune la granițele sale nord-estice. Ungaria vrea sa iasă din UE, după cum declara Victor Orban, are relații bilaterale f bune atât cu Germania cât și cu Rusia. Unul dintre obiectivele majore ale Budapestei este Transilvania. Și iată un alt nod fierbinte la granița de vest. Serbia este “sora mai mică a Rusiei”, cum a definit-o presedintele Vucic, este ostila României și la o adică, in conivența cu armatele rusești poate forța unele evenimente provocatoare la granița noastră de sud-vest.Dacă Belarusul permite trupelor rusești sa facă exerciții militare la granița Poloniei, iata cum diabolicul tar de la Kremlin poate forța atât UE cât și NATO sa cedeze listei de solicitări inadmisibile prezentate de diplomația rusa și anume, retragerea NATO din fostele zone de influența sovietice.

Odată cu invadarea Ucrainei, războiul hibrid bazat pe atacuri cibernetice, propaganda si dezinformare se va accentua in aceste regiuni. In România se afla la butoane niște conserve kaghebiste care abia așteaptă semnalul. Pana se dezmeticesc americanii, este posibil sa simțim pe propria piele respirația sacadata a ursului excitat. Evident ca NATO se va replia, dar oare cum vom rezista noi pana atunci?”, scrie Oreste Teodorescu pe facebook-ul personal.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAutoritatile din Romania anunta oficial ridicarea restrictiilor: Masca e prima care dispare!
Articolul următorPreședintele Ucrainei confirma informatia: In mai putin 24 de ore Rusia va invada Ucraina!