29 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATESchimbari CONTROVERSATE in Codul Penal! Parlamentarii iar se vor DEASUPRA LEGII!

Schimbari CONTROVERSATE in Codul Penal! Parlamentarii iar se vor DEASUPRA LEGII!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Deputatii din Comisia Juridica au respins joi doua propuneri de modificare a Codului Penal, respectiv a Codului de Procedura Penala.

Modificarea la Codul Penal dezincrimina practic infractiunea de conflict de interese si ii excepta pe parlamentari, ministri, alesi locali si pe presedinte din randul celor vizati de conflictul de interese. Propunerea legislativa a fost gasita neconstitutionala de CCR si astfel Parlamentul a fost nevoit sa o respinga.

Modificarea la CPP reglementa in mod expres posibilitatea celor amendati sa atace decizia la o judecatorie pe langa care functioneaza parchetul din care face parte procurorul care a dispus aplicarea amenzii, in termen de 48 de ore de la data primirii acesteia. Initiativa fusese respinsa de Senat si avea aviz negativ de la Guvern.

Ambele initiative vor merge in plenul Camerei Deputatilor, pentru votul final.

Acestea nu sunt singurele modificari la Codul Penal care treneaza de luni sau chiar ani buni in Parlament. Comisia Juridica a stabilit ca in fiecare saptamana sa ia in discutie cel putin una dintre aceste propuneri, multe dintre ele controversate, si prin consultari cu Ministerul Justitiei si reprezentanti ai ICCJ si PICCJ sa gaseasca cea mai buna solutie privind aceste initiative, anunta stiripesurse.ro.

Ultimele stiri