16.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiScriitorul Andrei Plesu: Liviu Dragnea e mai PERICULOS decat Ponta! Vanitatea il...

Scriitorul Andrei Plesu: Liviu Dragnea e mai PERICULOS decat Ponta! Vanitatea il va dobori!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Scriitorul Andrei Plesu realizeaza, pe blogul sau din Adevarul, un portret extrem de critic al presedintelui PSD, Liviu Dragnea. El este convins ca „vanitatea” va fi cea care il va dobori pe liderul PSD.

Plesu a tinut sa sublinieze in mod accentuat modul in care s-a afisat Liviu Dragnea alaturi de noul premier al Romaniei, Sorin Grindeanu.

 „O stingacie de ordin „tehnic” a fost si prima conferinta de presa organizata de PSD, dupa nominalizarea dlui Sorin Grindeanu. Am constatat de mai mult timp ca dl Liviu Dragnea e mai periculos decit Victor Ponta. La Ponta, toate defectele (destul de banale, de altfel) sint la vedere. Iti dai seama din doua vorbe, trei glumite si patru impertinente cu cine ai de-a face.

Dl. Dragnea e mai putin transparent. Camufleaza prin „mustaceala” (la propriu…). Dar nici la el smecheria nu e perfecta. Smecherul adevarat, smecherul „de vocatie” nu lasa sa se vada atit de limpede ca e smecher. Din contra. Se da oblu, dincolo de orice calcule obscure, de intrigi si ambitii ascunse. Or dl Dragnea nu face niciun efort sa-si domine driblingul. E inversul dlui Iohannis. Nu vrea sa se impuna prin discretie, concizie, simplitate. Vrea, ca la conferinta de presa amintita, sa ne transmita un mesaj de genul: „Atentie! Marele mahar sint eu! Eu fac jocurile! Eu sint „Bibicul”! Eu, nu baietelul asta care se gudura, la ordin, pe linga mine!”

E un foarte prost inceput pentru dl Grindeanu. Ii va trebui un mare efort ca sa se emancipeze de sub tutela „sefului”, sa atenueze cit de cit betia victoriei caruia „omul de la partid” nu i-a rezistat si sa guverneze in nume propriu. Are, totusi, un aliat: vanitatea dlui Dragnea. Stiu, din experienta, ca vanitatea sfirseste prin a te prosti, prin a te micsora, prin a te te face vulnerabil.

Din pacate, toata aceasta „titanomahie” se va petrece pe pielea noastra. (Si apropo, nu e comic sa aflam ca „programul de guvernare” al PSD e, „inca” strain nominalizatului? Ca o sa-l invete „pe parcurs”? Noi credeam, naivi, ca e un program avut in minte, in lupta electorala, pina si de ultimul membru PSD din fundul tarii. Ei as! Se pare ca nu-l stie cu adevarat decit dl Dragnea. „Partidul sint eu!” declara, pe sub mustata, „presedintele-Soare”…)”, a scris Andrei Plesu in Adevarul.

Ultimele stiri