27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiScrisoarea deschisă a omului de afaceri Mohammad Murad catre premierul Ciuca: Mediul...

Scrisoarea deschisă a omului de afaceri Mohammad Murad catre premierul Ciuca: Mediul de afaceri are nevoie de forță de muncă

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Mohammad Murad, Președinte de Onoare al Federației Patronatelor din Turism și Președinte Executiv al Partidului Ecologist Român, a transmis astăzi o scrisoare deschisă pentru premierul Nicolae Ciucă, prin care cere măsuri urgente pentru criza acută a forței de muncă în turism și agricultură.

Mohammad Murad susține că, în lipsa forței de muncă, o parte din hoteluri și restaurante vor fi nevoite să închidă sau să nu deschidă deloc în acest sezon, iar în sectorul agricol, o parte din produse nu vor fi recoltate.

”Stimate Domnule Prim-ministru,

În calitate de om de afaceri, de Președinte de Onoare al Federației Patronatelor din Turism, cât și de Președinte Executiv al Partidului Ecologist Român, vin în atenția dumneavoastră cu solicitarea de a ne susține în rezolvarea unei situații de interes național.

Astăzi mediul de afaceri din România se confruntă cu o problemă majoră – cea a lipsei de forță de muncă. Economia noastră are nevoie urgentă de 300 000 de angajați care pot fi aduși doar din afara țării.

Conducerea Inspectoratului General pentru Imigrări este depășită de această problemă.

Noi, mediul de afaceri, avem nevoie urgentă de forță de muncă, forța de muncă ce poate genera într-un an de zile venituri la bugetul de stat de peste 1 000 000 000 euro, ne mai luând în calcul valoarea adăugată pe care aceștia o aduc în economia românească.

Fără a aduce forță de muncă, o parte din hoteluri și restaurante vor fi nevoite să închidă sau să nu deschidă deloc în acest sezon, iar în sectorul agricol, o parte din produse nu vor fi recoltate.

Vă solicit, de urgență, să mijlociți o întrevedere între mediul de afaceri din România și Ministrul de Finanțe – domnul Adrian Câciu,  în care să explicăm cu detalii problemele nostre, cât și soluțiile pe  care noi le vedem .

De asemenea, solicităm schimbarea conducerii Inspectoratului General pentru Imigrări pentru subminarea businessului românesc și chiar a economiei țării.

Aștept cu interes un răspuns cât mai urgent posibil”, se arată în scrisoarea deschisă a lui Mohammad Murad, Președintele de Onoare al Federației Patronatelor din Turism și Președintele Executiv al Partidului Ecologist Român.

Ultimele stiri