Acasă ACTUALITATE Se contureaza aliantele de razboi. Japonia se aliaza SUA!

Se contureaza aliantele de razboi. Japonia se aliaza SUA!

17

Premierul japonez, Shinzo Abe, a afirmat miercuri în faţa Adunării Generale a Naţiunilor Unite că „susţine politica americană” în regiune care afirmă că „toate opţiunile sunt pe masă” pentru a aduce Phenianul înapoi la raţiune, transmite AFP.

„Ameninţarea este de o gravitate fără precedent” şi a devenit un subiect care trebuie „tratat urgent”, a afirmat prim-ministrul japonez, a cărui ţară a fost recent survolată de două rachete lansate din Coreea de Nord care, de asemenea, a efectuat un test nuclear de o putere neaşteptată.

În cursul verii, Consiliul de Securitate al ONU, din care Japonia face parte ca membru nepermanent, a condamnat în mai multe rânduri acţiunile nord-coreenilor, subliniind că acestea destabilizează nu doar regiunea, dar ameninţă şi pacea lumii.

Consiliul de Securitate a aprobat în două rânduri rezoluţii care prevedeau sancţiuni economice tot mai severe împotriva Phenianului.

„Avem nevoie nu de dialog, ci de presiune”, a insistat premierul nipon, scrie agerpres.ro.

Prin politica sa de sancţiuni, ONU încearcă să determine Coreea de Nord să revină la masa negocierilor pentru a discuta despre programele sale de dezvoltare a armamentului nuclear şi convenţional.

Marţi, preşedintele american, Donald Trump, a ameninţat „să distrugă complet” Coreea de Nord şi „regimul său vicios” dacă această ţară atacă Statele Unite. În ultimele luni, el a mai afirmat că SUA sunt pregătite să recurgă la mijloace militare în criza cu Coreea de Nord.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos