30 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăACTUALITATESe schimba Codul Rutier! De data asta cu o veste buna pentru...

Se schimba Codul Rutier! De data asta cu o veste buna pentru soferii care iau amenzi!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Parlamentarii vor să modifice, din nou, Codul Rutier. De această dată propun ca atunci când un şofer contestă amenda primită, dosarul să fie preluat de instanţa pe raza căreia îşi are domiciliul. În prezent, dosarul este trimis instanţei din zona unde a fost săvârşită abaterea. 

Iniţiatorii susţin că proiectul lor este în avantajul şoferilor, care nu ar trebui să se mai meargă în alt oraş pentru proces, în cazul în care nu a existat o vătămare corporală, scrie digi24.ro.

Statul tot la fel câştigă şi la Constanţa dacă mă judecă pe mine, şi la Iaşi. De ce ne deplasăm noi, dacă tot ajung la instanţă? De ce trebuie să ajung la Craiova, unde trec o dată pe an? Acolo mi s-a întâmplat şi trebuie să plec de la Vatra Dornei până la Craiova să mă duc să îmi susţin cauza. E vorba de timp, de bani consumaţi aiurea, o zi de muncă pierdută”, spune deputatul PSD Ioan Munteanu.

Iniţiatorii spun că punerea în aplicare a prevederii i-ar ajuta şi pe judecători.

Una e unde circulă cinci sute de maşini pe zi şi alta unde circulă cincizeci de maşini pe zi. Îi eliberăm şi pe judecătorii din zona aia. De exemplu, traversezi ţara, iei amendă la Timişoara şi eşti de la Buzău. Trebuie să te duci la Timişoara la proces. Nu tot judecători sunt şi la Buzău şi la Timişoara?”, argumentează Ion Melinte, eputat PSD.

Aleşii au avut în această primăvară mai multe iniţiative de modificare a Codului Rutier. Au fost deranjaţi de radarele mobile, de modul în care se obţine permisul de conducere, dar şi de limitarea vitezei în localităţi.

Cei de la Ministerul de Interne ar trebui să fie de acord cu multe schimbări. Dacă mergi în Europa şi te prinde că ai 130 km/h, te opreşte, te trage frumos pe dreapta, îţi plăteşti amenda, a doua oară nu mai greşeşti pentru că amenda este usturătoare, pe când la noi îţi plăteşti şi amenda, îţi ia şi puncte, îţi ia şi permisul şi te lasă, dacă ai cinci copii acasă, de nu ai cu ce să îi întreţii”, spune deputatul Ion Melinte.

Aleşii care au iniţiat noul proiect legislativ de modificare a Codului Rutier au precizat că nu au cerut punctul de vedere al Ministerului de Interne. Prima cameră sesizată este Senatul.

Ultimele stiri