22.7 C
București
luni, iunie 24, 2024
AcasăACTUALITATESebastian Ghita a fost TRIMIS IN JUDECATA! Vezi ce acuzatii grave i...

Sebastian Ghita a fost TRIMIS IN JUDECATA! Vezi ce acuzatii grave i se aduc!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Primarul din Mioveni retinut de DNA pentru spaga: „Nu am luat, am dat!”

Primarul din Mioveni retinut de DNA pentru spaga, Ion...

Deputatul Sebastian Ghita a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie pentru dare de mita, instigare la abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit si spalare de bani, in dosarul privind finantarea Asociatiei Basket Club Asesoft cu bani de la bugetul local, arata Hotnews.ro.

In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata fostul primar al municipiului Ploiesti Iulian Badescu, pentru luare de mita si abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Procurorii anticoruptie precizaza ca dosarul a fost trimis catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii (sechestre asupra unor bunuri mobile apartinand celor doi inculpati) dispuse in cauza.

Sebastian Ghita se afla sub control judiciar, masura urmand sa expire la data de 11.09.2015, iar Iulian Badescu este in arest preventiv in alt dosar. DNA precizeaza ca fostul edil a mai fost trimis in judecata intr-un alt dosar penal pentru fapte similare savarsite in calitate de primar al municipiului.


Citeste si:

Ponta petrece cu Sebastian Ghita in Dubai! Au fost surprinsi intr-un club de lux!

STENOGRAME – Ghită despre Tariceanu: Ne trebuia prostu asta!


In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

  • In cursul anului 2013, inculpatul Badescu Iulian, in calitate de primar al municipiului Ploiesti si ordonator principal de credite, cu incalcarea prevederilor legale, la instigarea inculpatului Ghita Sebastian Aurelian, a acordat unui club sportiv, sustinut de acesta din urma, o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local, in suma de 1.500.000 lei, ce constituie atat prejudiciu adus unitatii administrativ teritoriale, cat si un folos necuvenit, obtinut de asociatia respectiva.
  • Aceasta finantare a avut loc in contextul unei selectii de proiecte privind programul,”Promovarea sportului de performanta”, organizata, in baza legii privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, de catre Clubul Sportiv Municipal Ploiesti (institutie aflata sub autoritatea Consiliului Local Ploiesti).
  • Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Badescu Iulian a pretins si primit de la inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societati comerciale controlate de acesta din urma, un imobil (casa de locuit) situata in municipiul Ploiesti, in valoare de 1.041.600 lei, suma din care Badescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei.
  • Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobandire, imobilul respectiv a facut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vanzare cumparare, incheiata in luna august 2013, intre doua firme controlate de cei doi inculpati.
  • In perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, inculpatul Ghita Sebastian Aurelian a disimulat adevarata natura a provenientei imobilului, prin efectuarea unor plati (reprezentand cesionarea fictiva a unei marci inregistrate la OSIM) din contul unei firme controlate de acesta, catre o societate administrata in fapt de inculpatul Badescu Iulian.
  • Ulterior, aceasta suma de bani a fost transferata de inculpatul Badescu Iulian catre o alta societate controlata de inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, justificandu-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mita.

Ultimele stiri