Sebastian Ghita divorteaza

Fostul deputat Sebastian Ghita si sotia sa Madalina Ghita se afla in plin proces de separare! Informatia a aparut miercuri pe site-ul Ministerului Justitiei si prezentata pe larg de postul Antena 3.

Sebastian Ghita este acuzat in mai multe dosare si este dat in urmarire generala fiind adapostit in Serbia. Fostul deputat este parat in dosarul 20132/281/2017, inregistrat pe 3 octombrie 2017.

Sotia sa, Madalina Ghita, este reclamant in dosarul privind impartirea bunurilor familiei Ghita, astfel ca urmeaza partajul. Sebastian Ghita are sechestru instituit pe bunuri, astfel ca o buna parte din avere va putea fi folosita de sotie, fara a mai exista sechestru. Potrivit avocatilor acesta este un tertip astfel incat procurorii sa poata pune sechestru doar pe ceea ce detine Sebastian Ghita.

Averea cunoscuta a lui Sebastian Ghita este estimata la circa 200 milioane euro. De mai multe luni, IT-istul se afla in Serbia. Sebastian Ghita a fost localizat si retinut la Belgrad, in noaptea de 13 spre 14 aprilie.

Fostul deputat avea asupra sa permis de conducere si buletin de Slovenia. In 14 aprilie, o instanta din Serbia a dispus arestarea acestuia, pe o perioada de 18 zile, in vederea extradarii.

Fostul deputat nu a cerut azil politic, dar se bucura din plin de libertatea pentru care a platit aproape un sfert de milion de euro. Ghita a fost vazut in public ultima data la sfarsitul anului trecut, in noaptea de 19 spre 20 decembrie (urma sa ramana fara imunitatea parlamentara in urma alegerilor din 11 decembrie). A fost prezent la petrecerea de Craciun organizata de SRI. A plecat de la acel eveniment aproape de miezul noptii si a fost urmarit o perioada de un echipaj de Politie, probabil din cadrul Directiei de Operatiuni Speciale.