Acasă ACTUALITATE Serviciile secrete britanice confirma zvonurile: Putin este grav bolnav

Serviciile secrete britanice confirma zvonurile: Putin este grav bolnav

Presedintele rus Vladimir Putin este „grav bolnav”, a declarat un fost oficial al serviciilor secrete britanice pentru Sky News.

Christopher Steele, un fost ofiter de informatii din cadrul MI6 – serviciul de informatii externe al Marii Britanii – a condus biroul pentru Rusia al agentiei intre 2006 si 2009. „Cu siguranta, din ceea ce auzim de la surse din Rusia si din alte parti, este ca Putin este, de fapt, destul de grav bolnav”, a declarat acesta pentru Sky News, citat de Newsweek USA.

„Nu este clar exact care este aceasta boala – daca este incurabila sau in faza terminala, sau orice altceva. Dar, cu siguranta, cred ca face parte din ecuatie”.

Steele nu a detaliat cine sunt sursele sale.

Steele este cunoscut pentru Dosarul Steele, un raport care a aparut in ianuarie 2017 si care continea acuzatii privind legaturi intre Rusia si fostul presedinte american Donald Trump.

Afirmatia sa despre sanatatea lui Putin este cel mai recent zvon pe fondul unei furtuni de speculatii cu privire la liderul rus. Generalul militar ucrainean Kirilo Budanov a declarat, de asemenea, pentru Sky News ca Putin se afla intr-o „stare psihologica si fizica foarte proasta si este foarte bolnav”. Generalul a respins sugestiile ca ar raspandi propaganda.

Starea de sanatate a lui Putin a ajuns sub lupa opiniei publice, in parte din cauza unor afirmatii precum acestea, dar si din cauza unor clipuri video care par sa-l arate pe Putin aratand fie tremurand, fie tensionat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentTurcia NU va permite ca Finlanda si Suedia sa adere la NATO. Erdogan: „Sa nu trimita delegatii in Turcia ca sa ma convinga!”
Articolul următorMoment de rara sinceritate la televiziunea rusa de stat: Toata lumea a tacut!