Acasă Politica Serviciile secrete, implicate in campanie! Basescu a declarat ca va avea o...

Serviciile secrete, implicate in campanie! Basescu a declarat ca va avea o discutie cu acestea luni dupa primul tur

30

Presedintele Traian Basescu a declarat ca este clar ca serviciile secrete s-au implicat in campania electorala. Acesta a dat asigurari ca va analiza cu toata seriozitatea problema si ca ce a spus nu va ramane doar o afirmatie.

Traian-Basescu-B1

Intrebat daca apreciaza ca serviciile s-au implicat in campania electorala, Traian Basescu a raspuns:

”Categoric, da, si va asigur ca nu va ramane doar o singura afirmatie”.

”Este clar ca serviciile s-au implicat, este clar ca au fost lucruri in neregula” si a mentionat ca ”inca din 10 septembrie 2014” i-a chemat pe sefii celor doua servicii, SIE si SRI, si prim-adjunctii, Coldea si Predoiu si i-a atentionat sa nu se implice in campania electorala.

”Implicarea lui Melescanu cred ca nu mai are nevoie de demonstratii. (…) Probabil a plecat de la mine Melescanu si apoi a inceput sa isi stranga semnaturi pentru candidatura”, a spus Traian Basescu la B1 TV.

Potrivit lui Traian Basescu, faptul ca Melescanu nu i-a spus ca doreste sa candideze si apoi, cu diverse organizatii, a strans semnaturi ”este o clara implicare a Serviciului in jocuri politice”. Iar despre aparitia fotografiilor cu Elena Udrea, la Paris, alaturi de sefa DIICOT, presedintele Traian Basescu a precizat ca ”ceea ce s-a intamplat astazi reprezinta din nou o proba ca serviciile sunt implicate”.

”Va asigur ca voi analiza cu toata seriozitatea, iar cine crede ca m-am culcat acasa si astept sa se faca 21-22 decembrie, se insala. Eu am spus ca sunt presedinte pana pe 21 decembrie, la ora 24.00. Marea batalie este cine va fi presedinte, pentru ca unii il sustin Ponta si altii, care stiu ca vor fi scurtati de cap, cand vine Ponta, din serviciu, il sustin pe Iohannis. Acest lucru il stiu foarte bine”, a mai spus Basescu.

Totodata, Presedintele Traian Basescu a declarat ca va avea o discutie cu sefii serviciilor secrete, luni, dupa primul tur de scrutin si a precizat ca ”sunt cativa oameni, din conducerea serviciilor, care neprivind la interesul de neutralitate al serviciului, la prestigiul Serviciului, au sarit calul”.

”Profesional, eu spun ca sunt niste servicii puternice si bune, dar acum gresesc”. Atentie, nu vorbim de Serviciu in ansamblul lui. Sa nu va inchipuiti ca ofiterii SRI alearga toti acum si fac unii la dreapta si altii la stanga. Nu, sunt cativa oameni, din conducerea serviciilor, care, neprivind la interesul de neutralitate al serviciului, la prestigiul serviciului, au sarit calul”, a afirmat Basescu.

Sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos