26.8 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăEconomieServiciile SECRETE infiinteaza o noua structura de informatii: SISS!

Serviciile SECRETE infiinteaza o noua structura de informatii: SISS!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Primarul din Mioveni retinut de DNA pentru spaga: „Nu am luat, am dat!”

Primarul din Mioveni retinut de DNA pentru spaga, Ion...

Serviciile secrete infiinteaza o noua structura de informatii, este vorba despre Serviciul de Informatii al Sistemului Sanitar – SISS, a carei viitoare activitate predilecta va fi combaterea fenomenului deja generalizat al coruptiei, flagel care macina de ani buni medicina romaneasca.

Este suficient sa amintim ca, in urma unui experiment asemanator, si anume aparitia DGA la nivelul Ministerului de Interne, mii de cadre ale MAI au fost cercetate si multe dintre ele chiar arestate, in fiecare an de la infiintare.

Medici si ofiteri de informatii

„Parintele” SISS este Vasile Paduraru, membru fondator al Federatiei Cadrelor Medicale din Romania – SANITAS, care se afla deja in faza finala a infiintarii SISS. Paduraru a pregatit acest serviciu de informatii impreuna cu mai multi colegi, medici si asistenti medicali. Acestia nu vor lucra insa singuri in strangerea, analiza, prelucrarea si predarea „ponturilor” obtinute sub acoperire catre alte organe de ancheta abilitate. Ei vor fi supervizati de mai multi profesionisti ai sistemului, atat politisti de judiciar, cat si ofiteri de informatii. Iar dupa cum ne-a declarat in exclusivitate noul sef al SISS, serviciul „va fi specializat in combaterea fenomenelor de coruptie, spaga, trafic de influenta si alte aspecte negative care planeaza asupra cadrelor medicale”.

Incepe racolarea de agenti sub acoperire

Dupa cum sustine acelasi Vasile Paduraru, in cel mai scurt timp „SISS va declansa operatiunea de racolare de cadre din sistemul sanitar, indiferent de varsta si de nivelul de pregatire profesional, dar care nu sunt compromise moral si juridic, identitatea reala a acestora urmand sa fie total protejata, lucrandu-se strict sub acoperire”. Sub deviza „Totul pentru pacienti, nimic pentru noi”, se spera ca SISS va disciplina munca din sistemul sanitar prin eradicarea coruptiei, excluderea serviciilor administrative, manageriale si de tip medical de proasta calitate, care se presteaza acum in detrimentul pacientilor”.

Protocoale de colaborare

Pentru eficientizarea activitatii sale, SISS va incheia protocoale de colaborare cu SRI, DNA, Parchetul General si IGPR. Acestea sunt cu atat mai necesare cu cat, la ce spaga se da in Romania la medici si asistente, dar si la ce „tunuri” de miliarde se dau la licitatiile pentru achizitionarea de medicamente si echipamente medicale, informatiile concrete vor curge garla, mai ales ca ele vor fi furnizate de catre oameni din interior. Mai ramane deci doar ca si „beneficiarii”, in speta procurorii anticoruptie, sa tina pasul cu rapoartele SISS.

Sursa: enational.ro

Ultimele stiri