25.6 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăDosarServiciile secrete israeliene intra in joc: Vladimir Putin se retrage în 2023,...

Serviciile secrete israeliene intra in joc: Vladimir Putin se retrage în 2023, sau va fi ucis ”într-o lovitură de stat”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

Un fost aliat al președintelui rus a vorbit despre posibilitatea ca Putin să se retragă în curând, mai degrabă decât să fie potențial ucis într-o lovitură de stat, informează The Jerusalem Post.

O sursă apropiată lui Putin a afirmat la un moment dat că „președintele își va desemna moștenitorul ales încă din acest an, în loc să riște căderea sa”, a relatat vineri publicația britanică Daily Mail. Acest lucru vine după ce popularitatea președintelui rus ar fi în cădere liberă din cauza eșecurilor militare repetate în războiul din Ucraina.

Potrivit fostului său aliat, Putin va dori să transfere puterea succesorului său ales și să se retragă în palatul său de lângă Marea Neagră, mai degrabă decât să riște o lovitură de stat împotriva sa, similar cu ceea ce s-a întâmplat cu Gaddafi și alți dictatori.

Mai mult, el a afirmat că Putin va căuta să renunțe la putere, să negocieze încheierea războiului din Ucraina și, de asemenea, să nu ia parte la alegerile care sunt planificate pentru 2024.

El a spus că „despotul rus va nominaliza probabil unul dintre loiali săi, cum ar fi primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, premierul Mihail Mișușin sau adjunctul șefului său de stat major, Dimitri Kuzak”.

Putin este speriat

Putin s-a speriat de ascensiunea lui Evgheni Prigojin, unul dintre proprietarii grupului de mercenari Wagner. De la începutul războiului, Prigozhin a luptat pentru mai multă putere și resurse, ceea ce arată dorința sa de a-l împinge pe Putin la o parte.

Sursa a declarat că „întregul aparat al lui Putin se uită cu oboseală la Prigozhin și se teme că acesta va veni după ei”. El a adăugat că „Putin chiar ar putea să nu fie reales dacă va candida din nou. El ar încerca să falsifice rezultatul, dar acesta este un risc prea mare pentru sistem. El ar putea numi o persoană de încredere ca președinte, dacă ar putea câștiga alegerile. Cu toate acestea, va trebui să negocieze și va Ucraina și Occidentul.”

Nemulțumirea este în creștere

La începutul acestei luni, experții militari britanici au estimat că Putin ar putea avea o revoluție pe cap în următoarele două luni, dacă nu reușește să schimbe în bine situația din Ucraina.

„Rușii încearcă să epuizeze voința ucrainenilor de a rezista prin bombardarea orașelor ucrainene și prin uciderea în număr mare a soldaților ucraineni”, a remarcat un expert de rang înalt, „acum depinde cu adevărat de ucraineni să continue să-i atace pe ruși și să ucidă cât mai mulți ruși pentru a epuiza și forțele lor. Deci, într-un fel, suntem într-un fel de război de uzură care s-ar putea dezvolta potențial, de o parte sau de alta”.

„Putin este destul de îngrijorat de impactul pierderilor pe scară largă asupra unor orașe precum Moscova și Sankt Petersburg și de aceea s-a concentrat foarte mult pe recrutarea din unele zone periferice, cum ar fi Siberia”, a adăugat el. „Am văzut mișcări de protest civil fără precedent care au loc în unele dintre aceste zone periferice. Ele nu primesc prea multă atenție, deoarece mass-media din Rusia abia dacă le acoperă”.

Ultimele stiri