Acasă sport Simona Halep, decizie radicala dupa divort: Se retrage din tenis anul acesta!

Simona Halep, decizie radicala dupa divort: Se retrage din tenis anul acesta!

159

Simona Halep a anunțat pe 12 septembrie că a suferit o operație la nas, iar joi a precizat că nu va mai reveni pe terenul de tenis în 2022. Fosta lideră mondială a mai vorbit despre sezonul dificil de care a avut parte și despre colaborarea cu Patrick Mouratoglou.

Simona, aflată pe locul 9 în clasamentul WTA, a afirmat că are nevoie de trei luni pentru a se recupera după operația la nas, dar i-a asigurat pe fani că mai are multe obiective de îndeplinit.

„Aş dori să vă informez despre situaţia mea actuală, să reflectez la ceea ce s-a întâmplat anul acesta şi, aşa cum am făcut întotdeauna, să vă împărtăşesc sentimentele mele profunde.

După cum ştiţi deja, pentru că am vorbit de multe ori despre asta, în februarie, am fost foarte aproape să renunţ la tenis deoarece nu credeam că am suficientă putere pentru a reveni în Top 10. Treceam prin multe momente de anxietate şi am crezut că este timpul să mă opresc pentru că era nesănătos din punct de vedere emoţional.

Apoi am avut norocul să descopăr academia lui Patrick, unde am simţit atât de multă pasiune încât mi-a redat pasiunea pentru tenis. Datorită lui Patrick, încet-încet am început să cred că încă pot juca tenis la nivel înalt. Eram total deschisă la tot ceea ce mi-a spus să fac, la felul în care ar trebui să o fac şi la cantitatea de muncă pe care ar trebui să o depun. Am făcut totul pe deplin. Scopul meu era foarte clar: mi-am dat un an pentru a reveni în Top 10.

Atunci când decid ceva, întotdeauna merg până la capăt, iar eu am avut încredere 100% în Patrick, așa că am vrut ca numai oamenii lui să se ocupe de mine. De aceea am făcut multe schimbări în echipa mea. Pentru că am simțit că acesta era lucrul corect: să mă implic pe deplin în acest proiect. A fost o perioadă foarte grea, pentru că întotdeauna am pus presiune pe mine și, avându-l pe cel mai bun antrenor lângă mine, am simțit și mai multă presiune să câștig și să mă descurc bine.

Acest lucru a dus la atacul de panică din timpul meciului meu de la Paris. Am simțit că Roland Garros era momentul în care trebuie să joc excelent datorită întregii munci depuse. Nu am putut face față presiunii și am cedat.

Apoi am vorbit cu Patrick și i-am spus că trebuie să mă relaxez pentru că nu pot juca cu presiunea pe care mi-am pus-o în spate și l-am rugat să aibă răbdare cu mine în următoarele 6 luni. Fără așteptări. M-a ascultat, a fost de acord și m-a susținut 100%.
După aceea am putut juca cel mai bun tenis al meu. Și mai repede decât mă așteptam, în doar 2 luni, am revenit în Top 10. Obiectiv atins!

Dar apoi, când am pierdut la US Open, mi-am dat seama că sunt complet epuizată din punct de vedere mental. Având probleme cu respirația deja de mulți ani și agravându-se cu timpul, am decis să urmez sfatul medicilor mei și să fac operația necesară.

Nu am putut să o fac mai devreme pentru că nu am găsit niciodată cele trei luni necesare pentru recuperare, deoarece tenisul a fost întotdeauna prima prioritate în viața mea. Dar am simțit că este momentul potrivit să o fac și, de asemenea, să fac ceva pentru mine ca persoană. De aceea am făcut și partea de estetică, pe care mi-am dorit-o de mult timp, deoarece nu-mi plăcea deloc nasul meu. Așa că am făcut, am rezolvat partea funcțională și partea estetică. Știu că mulți dintre voi mă pot înțelege.

Nu ştiu cât de lungă va fi perioada de recuperare, în acest moment nu mă gândesc la nimic altceva în afară de recuperare. Ceea ce este cert este că nu voi mai putea juca în acest an la niciun turneu. Sezonul 2022 este încheiat pentru mine. 2022, ai fost un an interesant, plin de evenimente. Ne vedem pe teren, 2023. Încă simt că mai am multe de dat pe terenul de tenis şi mai am obiective de îndepinit” – Simona Halep, pe Instagram.

Ultimul meci oficial disputat de Simona Halep a avut loc pe 29 august, la US Open 2022, Grand Slam unde a fost eliminată în runda inaugurală de Daria Snigur din Ucraina.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos