Acasă Sibiu Singura localitate din Romania unde nimeni n-a divortat de sute de ani!...

Singura localitate din Romania unde nimeni n-a divortat de sute de ani! Batranii au un secret care a functionat pentru toate cuplurile cu probleme!

Țara noastră dispune de o mulțime de locuri minunate care ne pot fascina cu adevărat. Vorbim astăzi de localitate în care nu a existat nici un divorț mai bine de 300 de ani.

Deși nu îți vine să crezi, acest lucru este adevărat și se datorează unui loc specific în care sunt închise pe două săptămâni, perechile care ulterior doresc să divorțeze. Iată ce se întâmplă acolo cu acești oameni și de ce nu mai ajung aceștia să divorțeze!

De-a lungul istoriei, localitatea Biertan a fost un important centru viticol şi meşteşugăresc, caracteristici pe care le păstrează şi azi. Este renumit pentru vinurile produse aici, dar mai ales pentru Biserica fortificată, una dintre cele mai bine păstrate din Transilvania, fiind cel mai important obiectiv turistic din localitate, atrăgând mii de turişti în fiecare an.

Un lucru inedit îl constituie turnul sau bastionul închisoare care avea un rol foarte interesant şi folositor pentru societatea tradiţională din acele vremuri. Aici, era o cameră mică cu un singur pat, o singură farfurie, un singur tacâm şi o singură cană unde erau închise perechile care doreau să divorţeze timp de două săptămâni, informeaza one.ro.

Se zice că în aproape 300 de ani, toţi care au ajuns în această cameră din cauză că doreau să divorţeze s-au împăcat şi au rămas împreună. Vestea bună este că această cămăruţă se poate vizita şi acum…

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentDoi englezi au venit sa viziteze Romania si n-au mai plecat! Ce vad ei la tara noastra si noi nu mai regasim?!
Articolul următorCrin Antonescu il sustine pe Cristian Busoi la conducerea PNL!