Acasă ACTUALITATE Singurul bolnav de coronavirus din Romania transportat cu elicopterul la spital

Singurul bolnav de coronavirus din Romania transportat cu elicopterul la spital

381

Purtatorul de cuvant al BOR, Vasile Banescu, a precizat marti ca arhiepiscopul Pimen al Sucevei si Radautilor are o pneumonie medie-severa, o simptomatologie clara de contaminare cu COVID-19, iar varsta sa il vulnerabilizeaza.

Totodata, acesta a aratat ca DSP Suceava va efectua ancheta epidemiologica la Manastirea ‘Sfantul Ioan’, unde isi are sediul Arhiepiscopia.

„Dincolo de ceea ce stim deja cu totii, toate informatiile despre starea de sanatate a IPS Pimen pot fi oferite exclusiv de medicii care il ingrijesc la Spitalul ‘Matei Bals’ si carora le multumim. Stim in acest moment ca are o pneumonie medie-severa, ca are o simptomatologie clara de contaminare cu COVID si ca varsta sa il vulnerabilizeaza. Astazi (n.r. – marti), DSP Suceava va efectua ancheta epidemiologica la Manastirea ‘Sfantul Ioan’ din orasul Suceava, unde isi are sediul Arhiepiscopia. Pana in acest moment toti cei de acolo sunt bine, inclusiv cei ce au slujit la Inviere alaturi de arhiepiscop. Informatiile despre evolutia situatiei le vom afla toti exclusiv de la medici/ Grupul pentru Situatii de Urgenta”, a declarat pentru Agrepres Vasile Banescu.

Ieri, autoritatile au declarat ca stadiul de imbolnavire al lui Pimen era doar „mediu”.

„Am fost solicitati sa-l aducem la Bucuresti, probabil cu inca un pacient de acolo. Acum se ia decizia sa sprijinim Suceava, sa poata fi eliberat inca un pat de terapie intensiva. Am fost solicitati sa-l aducem la Bucuresti acum o ora jumatate. E un elicopter de la Iasi, de la MAI, cu o echipa SMURD, care o sa-l preia si o sa-l aduca la Matei Bals”, a explicat Raed Arafat la TV.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei si Radautilor a fost confirmat cu noul coronavirus si a fost adus la Institutul de Boli Infectioase ”Matei Bals” din Bucuresti, cu un elicopter.

Arhiepiscopul Pimen are 90 de ani, el fiind instalat ca episcop al Sucevei din anul 1991.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos