Situatia escaladeaza periculos in Siria: Rusia a bombardat Fortele Democratice sustinute de SUA!

Forţele Democratice Siriene (FDS), o alianţă arabo-kurdă sprijinită de Washington care luptă împotriva grupării Statul Islamic în Siria, au acuzat sâmbătă Rusia, aliat al regimului de la Damasc, că le-a bombardat poziţiile din provincia Deir Ezzor din estul ţării, relatează AFP şi Reuters, conform agerpres.ro

Departamentul Apărării Statelor Unite a confirmat bombardamentul aviaţiei ruse asupra unei poziţii la est de Eufrat. Rusia ştia că în zona respectivă sunt staţionate efective ale FDS şi consilieri din partea coaliţiei internaţionale, a menţionat Pentagonul. În rândul personalului militar al coaliţiei nu s-au înregistrat victime, dar au fost răniţi câţiva luptători din FDS, mai precizează o declaraţie oficială.

Este pentru prima dată când Forţele Democratice Siriene afirmă că au fost ţinta raidurilor aeriene ruseşti. FDS a acuzat în trecut regimul sirian că le-a bombardat poziţiile în provincia vecină Raqqa.

Sâmbătă, raiduri aeriene ruseşti şi ale regimului de la Damasc au vizat FDS în provincia Deir Ezzor, ultima provincie aflată în mâinile grupării Statul Islamic în Siria, unde au loc ofensive separate ale regimului şi forţelor FDS pentru a alunga organizaţia jihadistă.Ofensiva forţelor guvernamentale siriene sprijinite de aviaţia rusă se concentrează pe oraşul Deir Ezzor, capitala provinciei.

FDS, o alianţă de luptători arabi şi kurzi sprijiniţi de aviaţia americană, urmăreşte să-i alunge pe jihadişti din estul provinciei; capitala se află în vest.

„Forţele noastre au fost vizate în această dimineaţă (sâmbătă) de un atac lansat de forţele aeriene ruseşti şi de cele ale regimului sirian în zona industrială”, la nord-est de oraşul Deir Ezzor, a informat FDS într-un comunicat. „Şase dintre luptătorii noştri au fost răniţi”, se precizează în comunicat.

„În momentul în care forţele noastre obţin victorii importante împotriva SI în Raqqa (nord) şi în Deir Ezzor (…), unele părţi încearcă să împiedice avansul trupelor noastre”, a acuzat FDS, referindu-se la forţele regimului sirian şi aliatul lor Rusia.