Acasă Social Situatia trenurilor: 177 de garnituri ANULATE si restrictii de trafic pe opt...

Situatia trenurilor: 177 de garnituri ANULATE si restrictii de trafic pe opt linii!

28

Toate magistralele de cale ferata sunt deschise miercuri, dar pe opt linii sunt restrictii de circulatie, iar 177 de garnituri sunt anulate, potrivit CFR Calatori.

Potrivit situatiei centralizate pana la ora 08.00, circulatia este restrictionata, din cauza sulurilor de zapada, pe opt linii, respectiv Braila – Faurei-Buzau, Bucuresti Nord – Urziceni, Golesti – Chitila, Marasesti – Tecuci-Barbosi, Ploiesti – Ramnicu Sarat-Adjud, Ploiesti Sud-Armasesti, Urziceni – Slobozia si Veresti – Leorda. Pe aceste linii este interzisa circulatia trenurilor formate din automotoare, echipele de interventie actionand cu utilaje.

Traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferata, dar circulatia trenurilor este adaptata la conditii meteo nefavorabile, Comandamentul de Iarna instituit fiind operational in continuare, se arata intr-un comunicat de presa al companiei CFR Calatori.

Miercuri sunt anulate 177 de trenuri, decizia luata de operatorii feroviari fiind necesara intrucat in conditii de iarna se prelungesc timpii de parcurs.

Angajatii companiilor feroviare vor comunica permanent modificarile care intervin in graficul trenurilor si vor interveni cu utilaje pentru deszapezire, astfel incat circulatia trenurilor sa se desfasoare in conditii de siguranta pe toate rutele de cale ferata, a precizat sursa citata.

Inainte de plecarile trenurilor in cursa, graniturile sunt pregatite pentru circulatie in conditii de iarna si se incearca asigurarea locomotivelor Diesel de rezerva in toate zonele afectate.

De asemenea, va fi asigurata alimentarea cu energie electrica a garniturilor aflate in stationare, pentru a fi mentinuta caldura in trenuri la un nivel de confort termic.

Pasagerii vor primi ceai cald in garile cu flux mare de calatori, de pe raza sucursalelor feroviare Constanta, Galati, Bucuresti, Craiova si, la nevoie, Brasov si Iasi, se mai arata in comunicatul citat.

„In conditiile speciale de circulatie din aceasta perioada, pentru preintampinarea unor eventuale blocaje in traficul feroviar se iau masuri de interventie cu utilaje, pluguri de zapada si forta umana. Exista posibilitatea introducerii de limitari de viteza sau stationari ale trenurilor in gari in intervalul de timp necesar interventiilor de deszapezire a liniilor si a macazurilor, ceea ce va genera intarzieri fata de graficul de circulatie. Toate aceste masuri sunt necesare pentru facilitarea accesului utilajelor in zonele afectate de viscol si pentru a se evita blocarea in parcurs”, potrivit CFR Calatori.

Pasagerii sunt sfatuiti sa se informeze despre conditiile meteo si sa apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentioneaza sa calatoreasca. Numerele de telefon de la statiile CFR, la care pasagerii pot cere informatii sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la sectiunea Info Utile/Informatii Telefonice.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos